Arnavutluk'ta parlamento karıştı! Fişekler, sisler havada uçuştu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Arnavutluk'ta parlamento karıştı! Fişekler, sisler havada uçuştu

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Arnavutluk Parlamentosu yine karıştı. Bütçe görüşmesi için parlamento binasına gelen Başbakan Edi Rama, salondan içeriye girdiği sırada muhalif vekiller sis ve fişekler yaktı.

Arnavutluk parlamentosunda sular durulmuyor. Gergin geçen siyasi gündem sebebiyle parlamentoda sürekli tartışmalar çıkıyor, sesler yükseliyor. Son olarak yaşananlar ise Arnavutluk'ta uzun süre gündemi meşgul edecek gibi duruyor. Bütçe görüşmeleri için toplanan parlamentoda yaşananlar dünyada eşine az rastlanır türden.

SİS BOMBASI VE FİŞEKLER ATILDI

Arnavutluk basınında çıkan haberlere göre, ana muhalefet partisi olan Demokratik Parti’ye mensup vekiller renkli sis bombası fırlattı. Başbakan Edi Rama’nın parlamento binasına girmesinden sonra muhalif siyasetçilerin harekete geçti ve fişekleri yaktı. Yaşanan gerilim nedeniyle Meclis Başkanı Lindita Nikolla tarafından ertelendi. Yaşanan gerilime rağmen tartışmalı bütçe görüşüldü ve onaylandı. Muhalif vekillerin bir çanta içerisinde sis bombasını getirdiği ve bunları elden ele dağıttıkları belirtiyor.

Bu eylem sonrası parlamento bir anda turuncu renge bürünürken o anlara ait kareler sosyal medyada gündem oldu.

Arnavutluk'ta parlamento karıştı! Fişekler, sisler havada uçuştu

BÜTÇE ONAYLANDI

Yaklaşık 5 dakika süren oturumda, 2024 yılı bütçesi üzerinde yapılan oylamada 140 sandalyeli mecliste 73 milletvekili "evet" oyu kullandı.

8 MİLLETVELİ UZAKLAŞTIRILMIŞTI

 Daha önce benzer gerilimlere sahne olan Arnavutluk Meclisinde 8 muhalefet milletvekili meclis çalışmalarından 10 gün uzaklaştırılmıştı. Muhalefet milletvekilleri daha önce de bakan ve meclis yöneticilerinin oturması için ayrılan alanı işgal ederek oturumların başlamasına engel olmuştu. Hiçbir meclis grubunda yer almayan milletvekili ve eski Başbakan Sali Berisha, yasama faaliyetlerinin engellendiğini iddia ederek, "bu hakkın kendilerine geri verilmesini" istemişti.

Arnavutluk'ta parlamento karıştı! Fişekler, sisler havada uçuştu

Meclisin "Başbakan Edi Rama ve Meclis Başkanı Lindita Nikolla'nın şahsi kurumuna dönüştüğünü" ileri süren muhalefet milletvekilleri, anayasal haklarını tüm gücüyle savunmak üzere meclisteki eylemlerine devam edeceklerini belirtiyor.

 

 
Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...