Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Çarpıcı rapor açıklandı: Ülke içinde yerinden edilmiş insan sayısı rekor kırdı

Çarpıcı rapor açıklandı: Ülke içinde yerinden edilmiş insan sayısı rekor kırdı
Fotoğraf Başlığı Çarpici rapor açiklandi: Ülke içinde yerinden edilmis insan sayisi rekor kirdi

Ukrayna'daki savaş gibi çatışmalar ve Pakistan'daki muson selleri gibi iklim felaketleri nedeniyle ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin sayısı geçen yıl dünya çapında 71,1 milyona ulaşarak rekor kırdı.

Kaydet
a- | +A

Dünyanın farklı bölgelerinde birçok ülkede devam eden iç çatışmalar ve doğal afet sebebiyle yerlerinden edilen kişilerin sayısı durmaksızın artıyor.

Norveç Mülteci Konseyi’ne bağlı Cenevre merkezli Ülke içi Yer Değiştirme İzleme Merkezi (IDMC) tarafından yayınlanan son rapor bu konudaki çarpıcı gerçekleri ortaya koydu.

Dünya çapında 71.1 milyondan fazla kişinin yerinden yurdundan edildiğinin altını çizen rapor, sayının bu zamana kadar “en yüksek oran” olduğunu belirtti.

2021 yılında 38 milyon olan bu rakam %60’lık bir artış kaydetti.

UKRAYNA VE PAKİSTAN LİSTENİN BAŞINDA YER ALIYOR

Yerlerinden edilme nedenleri arasında Ukrayna-Rusya arasındaki savaş, Afrika’da devam eden çatışmalar ve dünya genelinde meydana gelen doğal afetler yer aldı.

Reuters tarafından aktarılan bilgiye göre, 2022 yılında evlerini terk eden kişilerin büyük çoğunluğunu Ukrayna ve Pakistan’da yaşayanlar oluşturdu.

Ukrayna’daki 17 milyon kişi savaş nedeniyle yerinden edilirken, Pakistan’daki 8 milyon kişi de geçtiğimiz sene ülkede yaşanan sel felaketi sonucunda evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Çarpıcı rapor açıklandı: Ülke içinde yerinden edilmiş insan sayısı rekor kırdı
Başlık ResmiÇarpıcı rapor açıklandı: Ülke içinde yerinden edilmiş insan sayısı rekor kırdı

İNSANİ KRİZİN DAHA DA DERİNLEŞMESİNDEN ENDİŞE DUYULUYOR

Yerlerinden edilen kişileri başta Suriye olmak üzere Ukrayna, Sudan, Afganistan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Kolombiya, Etiyopya, Yemen, Nijerya ve Somali gibi ülkeler oluşturdu.

Ukrayna’daki savaşın küresel gıda krizi oluşturduğu ve yıllar içerisinde bu krizin artmasından endişe edildiği vurgulandı.

Uluslararası Göç Örgütü, Sudan’da geçen ay başlayan iç çatışmalar nedeniyle 700 binden fazla kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını açıklamış ve bu sayının daha da artmasından endişe duyduğunu belirtmişti.

Kaynak: Reuters

BAKMADAN GEÇME
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sudan için telefon diplomasisi: Müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazırız
HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sudan için telefon diplomasisi: Müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazırız

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.