Çin'den 6 ülkeye daha vize muafiyeti! Tarihler belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Çin'den 6 ülkeye daha vize muafiyeti! Tarihler belli oldu

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Çin, tek taraflı vize muafiyeti programına İsviçre, İrlanda, Macaristan, Avusturya, Belçika ve Lüksemburg'u da dahil edeceğini açıkladı.

Çin'e seyahatleri artırmayı hedefleyen Pekin yönetimi, son aylarda farklı ülkelere vize muafiyeti düzenlemeleri yapmaya devam ediyor. 

1 Aralık 2023'ten itibaren Fransa, Almanya, Hollanda, İtalya, İspanya ve Malezya vatandaşlarına tek taraflı olarak bir yıl boyunca 15 günlük vizesiz seyahat imkanı tanıyan Çin, peş peşe adımlar atmayı sürdürdü.

26 Ocak'ta Singapur ile 30 günlük, 28 Ocak'ta ise Tayland ile süresiz karşılıklı vize muafiyeti anlaşması imzalandı. Bunlarla da kalmayan Çin, bu kez rotasını yeniden Avrupa ülkelerine çevirdi.

6 ÜLKEYE DAHA VİZE MUAFİYETİ

Çin Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Dairesinden yapılan açıklamaya göre; İsviçre, İrlanda, Macaristan, Avusturya, Belçika ve Lüksemburg vatandaşları 14 Mart-30 Kasım tarihlerinde Çin'e 15 gün vizesiz seyahat edebilecek. Ancak vize muafiyeti iş, turizm, aile ziyaretleri ve geçiş amaçlı seyahatlerle sınırlı olacak.

Çin, şu anda 18 ülkeye standart pasaport sahipleri için karşılıklı vize muafiyeti uyguluyor. Aralarında Türkiye'nin de olduğu çok sayıda ülke ile de diplomatik, özel ve hizmet pasaportu sahipleri için karşılıklı vize muafiyeti bulunuyor.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...