Doğum birini plajda, diğerini uçakta yakaladı

Düzenleyen: / Kaynak: Daily Mail
Doğum birini plajda, diğerini uçakta yakaladı

DÜNYA Haberleri  / Daily Mail

Doğumlar bazen vaktinden önce gerçekleşebiliyor ve anne adaylarını çok hazırlıksız yakalayabiliyor. Kirsty Nott isimli kadın Galler’de plajda doğumun eşiğine gelirken Sheryl Pascua adındaki anne adayı da Filipinler’e giden yolcu uçağında doğum yaptı.

8 aylık hamile Nott (33), en küçüğü 4, en büyüğü 14 yaşında olan 5 çocuğunu alarak 19 Temmuz’da Galler’de Aberavon Plajı’na gitti. Çocuklar hemen kendilerini denize atarken kadın da havlular ve plaj oyuncaklarıyla ilgileniyordu. Aniden kadını doğum sancıları tuttu. Nott, yakınlarını arayıp yardım isterken plajdakiler de ambulans çağırdı. Çocuklar denizde yüzdükten sonra dönünce annelerinin kumda kasılmalarını şok içinde izlediler. Nott, arayan sağlık görevlisiyle konuşacak durumda olmadığı için telefonu plajdaki bir kadın aldı. Sağlık görevlilerinin talimatlarını uygulayan kadın, Nott’u doğuma hazırladı. Plajda doğum yapacağını düşünen kadın son anda yetişen ambulansla hastaneye kaldırıldı ve sağlıklı bir erkek çocuğu dünyaya getirdi.

10.000 METRE YÜKSEKLİKTE ALARM

İngiltere’de Trentham'daki NG Healthcare'de hemşire olarak çalışan Sheryl ve Ruel Pascua çifti de 2 Ağustos'ta 9 saatlik bir uçuşla Filipinler’e tatile gidiyordu. Sheryl’i de hiç beklemediği anda doğum sancıları tuttu. Kabin ekibi uçak 10.000 metre yükseklikteyken uçakta tıp uzmanları olup olmadığına dair anons yaptı. Yolcular arasındaki iki hemşirenin de yardımıyla, gerekli tıbbi techizatın tümü olmasa da kısa sürede doğum gerçekleşti. 24 haftalıkken dünyaya gelen erkek bebek ancak bir avuç büyüklüğündeydi. Uçak iner inmez anne ve bebek hastaneye kaldırıldı. Her ikisinin de sağlığı iyi. Sheryl, bunun kendisinin ve kocasının tüm hemşirelik hayatındaki en heyecan verici tecrübe olduğunu söyledi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...