Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

IOC'den sığınmacılar için kampanya

IOC'den sığınmacılar için kampanya
Fotoğraf Başlığı IOC'den siginmacilar için kampanya

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), sığınmacılar için güneş enerjili aydınlatma çözümleri sağlamak için "Işık ol" adlı olimpiyat markası kampanyası başlattı.

Kaydet
a- | +A

IOC'den yapılan yazılı açıklamada, yeni kampanya sayesinde sporcuların, "Olympic Channel"a faaliyetlerini paylaşmaya yöneleceği ve burada oluşturulan farkındalık sayesinde sığınmacılara "ışık" olunacağı ifade edildi.

IOC'nin, sığınmacılara güneş enerjili aydınlatma çözümleri sağlamak için Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği ile yakın iş birliği içinde olduğu belirtildi.

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, "Mülteci kamplarına kalıcı güneş enerjili aydınlatma sağlayarak, genç sığınmacılar için eğitim ve spor fırsatlarını arttırabiliriz." ifadesini kullandı.

Kampanya sayesinde insanlar, fiziksel aktivitelerini "Olympic Channel" ile paylaşacak, bu sayede oluşturulan farkındalıkla ve IOC'nin yapacağı bağışla 55 bin sığınmacının bulunduğu Ruanda'daki mülteci kampının sokaklarının ve binalarının aydınlatılması sağlanacak.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.