Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Müslüman Kardeşlerin hedefi 20 milyon turist

Müslüman Kardeşlerin hedefi 20 milyon turist
Başlık ResmiKraliyet ailesi Noel törenine katildi

Mısırlı Müslüman Kardeşler grubunun Hürriyet ve Adalet Partisi Başkan Yardımcısı İssam el Aryan, hedeflerinin Mısır'a 20 milyon turist getirmek olduğunu söyledi.

Kaydet
|
Açıklama, bazı Selefi grupların turizme yönelik sert kuralların uygulanacağını açıklamasından hemen sonra gelmesi dikkat çekti. Batı medyası muhtemel bir Müslüman Kardeşler iktidarında içkinin yasaklanacağını ve turizme yönelik bazı kısıtlamalar getirileceğini öne sürüyor.
Bu yöndeki yayın ve açıklamalara tepki gösteren Aryan, turizme yönelik sert önlemler almalarının söz konusu olmadığının altını çizdi. Bazı Selefi liderler iktidara gelmeleri durumunda yabancılara ve Mısırlılara yönelik içkinin yasaklanacağını belirtirken bazıları ise sahillerin kapatılacağını, hatta firavunlar döneminden kalma tarihi eserlerin üzerinin kapatılacağını açıklamıştı.
Bu yöndeki açıklamalardan sonra bazı Müslüman Kardeşler üyesi bazı liderlerle ılımlı Selefi gruplardan isimler piramitleri ziyaret ederek bu yöndeki iddialara karşı çıkmıştı. Turizm ya da sosyal hayatla ilgili ne yakın gelecekte ne de daha sonra herhangi bir baskı uygulamalarının söz konusu olmadığını da vurguladı.
Mısır'ın turistik beldesi Şarm El Şeyh'te düzenlediği basın toplantısında el Aryan hem Arap ülkeleri ve hem de Avrupa nezdinde girişimlerde bulunarak turizm alanında yatırım yapmalarını ve bu şekilde 20 milyon turisti ülkeye getirmeye teşvik edeceklerini de belirtti.
Alkolle ilgili mevcut düzenlemeleri uygulayacaklarını belirten el Aryan ahlaki değerler konusunda kimseyi zorlamayacaklarını da ifade etti.
Kadınları başörtüsü konusunda zorlayıp zorlamayacakları konusundaki bir soruya da Aryan, "Mısırlıların yüzde 70'i zaten başörtüsü takıyor. Kalan yüzde 30'u bu konuda zorlamamız söz konusu değil." diye konuştu.
Mısır gayri safi milli hasılasının yüzde 11'inden fazlasını karşılayan turizm, Mübarek rejiminin devrilmesiyle sonuçlanan 25 Ocak gösterilerinden sonra en az yüzde 30 azalmıştı. Geçtiğimiz yıl ülkeye gelen turist sayısı 12,5 milyon civarındayken, sayı bu yıl 9 milyonun altına düşmüştü.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.