Singapur'da trafiğe çözüm! Araç yetki belgesi almak, araba almaktan daha pahalı

Düzenleyen: / Kaynak: BBC News
- Güncelleme:
Singapur'da trafiğe çözüm! Araç yetki belgesi almak, araba almaktan daha pahalı

DÜNYA Haberleri  / BBC News

Singapur'da trafik sıkışıklığına ilginç bir çözüm bulundu. Toplu taşıma kullanımına teşvik etmek için yapılan uygulamada araç yetki belgesi almanın ücreti araba almaktan daha pahalı hale geldi.

Singapur'da trafik sıkışıklığını önleme tedbirleri kapsamında otomobil alımlarında 10 yıllık "yetki belgesi" (COE) şartı bulunuyor.

EN DÜŞÜK YETKİ BELGESİ 104 BİN DOLAR

Kovid-19 salgınının ardından şahsi araçlara talebin artmasıyla COE yetki belgelerinin ücreti de yükseldi, en düşük yetki belgesinin maliyeti 104 bin dolar oldu.

Tüm araçlar için geçerli "açık" kategorisindeki yetki belgesi ise 152 bin dolara çıktı.

1 MİLYON ŞAHSİ OTOMOBİL MEVCUT

Hükümetin halkı toplu taşımayı kullanmaya teşvik ettiği yaklaşık 5,5 milyonluk Singapur'da 2022 sonunda yaklaşık 1 milyon şahsi otomobil bulunuyordu.

YETKİ BELGESİ AÇIK ARTTIRMAYLA SATILABİLİYOR

Şehir-devlet Singapur'da hükümetin kontrolünde ve sınırlı sayıda olan "yetki belgesi", açık artırmayla da satılabiliyor.

Ülkedeki vergiler ve COE zorunluluğunun Singapur'u otomobil alımında en pahalı ülke konumuna getirdiği ifade ediliyor. Singapur'da motosiklet, ticari ve binek araçlar için ise farklı türde COE yetki belgeleri bulunuyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: BBC News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...