Sudan ordusundan HDK’ya ültimatom: “Ölümcül güç” tehdidi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sudan ordusundan HDK’ya ültimatom: “Ölümcül güç” tehdidi

DÜNYA Haberleri

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdülfettah el-Burhan, başkent Hartum'da konuşlu kuvvetleri teftiş etti. Paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri’ni hedef alan el-Burhan, “öldürücü güç” kullanma tehdidinde bulundu.

Askeri grupların, insani yardımların sivillere ulaşmasına izin vermeyi amaçlayan ateşkesi uzatma kararı almasının ardından Sudan'ın başkentinde yoğun çatışmalar sürüyor.

Ordu ve paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK), Pazartesi günü geç saatlerde sona ermesinden hemen önce bir haftalık ateşkes anlaşmasını beş gün uzatma konusunda anlaştılar.

Uzatmanın imzalanmasından saatler önce, bölge sakinleri Sudan'ın başkentİ Hartum'u oluşturan bitişik şehirlerin üçünde de yoğun çatışmalar yaşandığını bildirdi.

Sudan ordusundan HDK’ya ültimatom: “Ölümcül güç” tehdidi

ORDU LİDERİNDEN HDK'YA SON UYARI

Al Jazeera tarafından aktarılan bilgiye göre Ordu lideri General Abdülfettah el-Burhan, nadir görülen bir video görüntüsünde askerleri selamlarken görüldü.

Ordunun, vatandaşların hizmetlere erişimini kolaylaştırmak için ateşkesi uzatmayı kabul ettiği ifade edildi.

Burhan, “Ordu, öldürücü gücünü tam olarak kullanmadı, ancak düşman aklın sesini dinlemez veya itaat etmezse bunu yapmak zorunda kalacak" ifadelerini kullandı.

Çatışmalar, komşu ülkelere geçen 350 binden fazlası da dahil olmak üzere yaklaşık 1.4 milyon insanın evlerini terk etmesine neden oldu.

Kaynak: Al Jazeera

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...