Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Toner: Panama belgelerinin sızdırılmasında rolümüz yok

Toner: Panama belgelerinin sızdırılmasında rolümüz yok
Başlık ResmiToner: Panama belgelerinin sizdirilmasinda rolümüz yok

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Panama merkezli hukuk firması Mossack Fonseca’dan, “uluslararası vergi kaçakçılığına” ilişkin kayıtların sızdırılmasının ABD’yle bir ilişkisinin olmadığını söyledi.

Kaydet
|

Toner, günlük basın toplantısında bir soru üzerine "Panama belgelerinin sızdırılması" hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bugün yaptığı açıklamada kayıtların sızdırılmasının Batı ve Amerika tarafından düzenlendiği yönündeki yorumlarına ilişkin Toner, “Bu belgelerin sızdırılmasında bizim herhangi bir rolümüz olduğu yönündeki iddiaları reddediyorum” dedi.

Toner’e, Rusya hakkındaki belgeleri sızdıran organizasyonlardan birinin ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından desteklediği hatırlatıldı.

USAID’in desteklediği organizasyonun “Organize suçlar ve yolsuzluk bildirme projesi” olduğuna dikkat çeken Toner, “Bu USAID’in desteklediği ve desteklemeye devam edeceği türden bir organizasyondur. Fakat özellikle bir hükümetin ya da bir kişinin arkasından gitmesi için değil.” şeklinde konuştu.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.