Washington Post'tan dikkat çeken iddia: İran, Rusya'ya Fatih ve Zülfikar füzelerini gönderiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Washington Post'tan dikkat çeken iddia: İran, Rusya'ya Fatih ve Zülfikar füzelerini gönderiyor

DÜNYA Haberleri

Ukrayna Rusya ile savaşında Avrupa ve ABD'den sık sık silah ve ekonomik yardım görüyor. Rusya'ya ise resmi olarak yapılmış yardımlar olmasa da Çin ve İran gibi devletlerden örtülü olarak destek gördüğü iddia ediliyor. Bu kapsamda Washington Post'tan dikkat çeken bir iddia gündeme düştü. Söz konusu iddiaya göre; İran, Rusya'ya Fatih ve Zülfikar füzelerini gönderecek.

Amerikan gazetesi Washington Post'a bilgi veren kaynaklar, İran'ın Ukrayna Savaşı'nda Rusya'ya el altından silah tedarik etmeye devam ettiğini öne sürdü. Tahran'ın son olarak Rusya'ya, Fateh-110 ve Zülfikar füzelerini göndereceği iddia etti. İran'ın daha önce de Rusya'ya kamikaze İHA'lar verdiği yönünde Amerikan istihbaratı tarafından iddialar gündeme getirilmişti.

"İRAN RUSYA'YA BALİSTİK FÜZE GÖNDERMEYİ DE KABUL ETTİ"

Ağustos ayında ortaya çıkan ilk istihbarat raporlarında İran, Mohajer-6 ve Shahed serisi İHA'larını Rusya'ya göndermişti.

Washington Post'a konuşan yetkililer yeni iddialar gündeme getirdi. O iddialara göre; İran, Rusya'ya sadece İHA değil, balistik füze göndermeyi de kabul etti.

Tahran yönetimi, Moskova'da Rus yetkililerle 18 Eylül'de bir araya geldi ve yeni sevkiyatların tedariğini görüştü. Buna göre İran, Rusya'ya 300/700 kilometre menzili olan Fateh-110 ve Zülfikar füzeleri göndermeye hazırlanıyor. Sevkiyat gerçekleşirse, savaşın başlamasından bu yana Rusya'ya bu tür füzelerin ilk teslimatı olacak.

KAMİKAZE İHA'LAR UKRAYNA ŞEHİRLERİNİ VURUYOR

Kırım'ı Rus topraklarına bağlayan Kerç Köprüsü'nde meydana gelen patlamaların ardından Moskova, başkent Kiev dahil Ukrayna şehir merkezlerine füze saldırısı başlatmıştı. Kiev yönetimi, şehir merkezlerine yapılan saldırılarda sadece füzelerin değil, kamikaze İHA'ların da kullanıldığını kaydetmişti. Bu İHA'ların da İran tedarik edildiğini öne sürmüştü.

(Haber7)

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...