Ceza yok, dava iptal, para iade

Ceza yok, dava iptal, para iade

EKONOMİ Haberleri

Köprüden geçiş mağdurlarının sesini, TBMM Başkanı Binali Yıldırım duydu. Yıldırım, yasak olduğu kendilerine tebliğ edilmediği için Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçen, ceza tutarı 1 milyon liraya varan ve 7 Aralık’tan itibaren kendilerine peş peşe tebligat gelen köprü mağdurlarıyla buluştu.

Şoförler Odası Başkanı Kemal Sarı, Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu ve kendilerini “FSM Mağdurları” olarak tanımlayan ticari araç sahiplerini kabul eden Yıldırım, müjdeyi şu sözlerle verdi: “6001 sayılı Karayolları Kanunu’na geçici bir madde koyarak bu işi kökten çözeceğiz. Bu yapacağımız düzenlemeyle; bu cezaların yazıldığı günden, bu düzenlemenin Meclis’ten geçtiği güne kadar olan bütün cezaların affedilmesi, birinci iş bu. İkincisi, cezalar kaldırılınca davalardan feragat edilecek. Ödemiş olanların da mart sonuna kadar müracaatları halinde ödedikleri para geri ödenecek. İnşallah bu ve buna benzer sıkıntıları bir daha yaşamayız.” Geçişlere konu olan araçların yeniden düzenlenmesi gerektiğini kaydeden Yıldırım, “Burada bir karışıklık var, bana gösterdiler, efendim işte bir kamyonet geçiyor, bir transporter geçemiyor. Böyle birtakım çelişkiler var, bunların gözden geçirilmesi icap ediyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...