KOBİ’lere yeni paket

KOBİ’lere yeni paket

EKONOMİ Haberleri

“Rekabetçi Sektörler Programı” kapsamında 50 milyon avroluk yeni bir paket devrede... Desteğe; yüksek teknolojili ürünlerin imalatına ilişkin uygulamalar ve oyun geliştiriciler başvurabilecek.

Türkiye, seçimlerin yaşanmayacağı uzun bir döneme girerken; bu süreçte özellikle ekonomi alanında hamleler yapılarak piyasaların toparlanması sağlanacak. Daha fazla üretim ve istihdam için KOBİ’lere verilecek destekler de, bu dönemin önemli adımlarından birini oluşturacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında yaklaşık 50 milyon avroluk yeni bir proje teklif çağrısına çıktıklarını açıkladı. Buna göre proje bütçe limitleri; 1 milyon avrodan başlayıp, 10 milyon avroya kadar çıkabilecek. Uluslararası rekabetin KOBİ’ler üzerinde oluşturduğu baskıyı dengelemek amacıyla önlem almanın en önemli görevleri arasında bulunduğunu vurgulayan Bakan Varank “Üniversiteler, teknoloji geliştirme bölgeleri, teknoloji transfer ofisleri, belediyeler, iş dünyası kuruluşları, kalkınma ajansları, vakıflar, dernekler, organize sanayi bölgeleri, nitelikleri uygun diğer çatı kuruluşları bu çağrıya başvurabilir. Teknoloji transferini kolaylaştıracak eşleştirme mekanizmaları, animasyon ve oyun geliştirme stüdyoları, ortak kullanım atölyeleri, yüksek teknolojili ürünlerin imalatına ilişkin uygulamalar, iş birliği platformları, ürün geliştirme, prototip üretme, endüstriyel üretime geçiş, ticarileşme, markalaşma ve teknik danışmanlık gibi alanlar, çağrımız kapsamında değerlendirilebilecek konular” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...