Kiracıya fesih-tahliye yok

Kiracıya fesih-tahliye yok

EKONOMİ Haberleri

Covid-19 salgını mücbir sebep olarak kabul edildiğinden, 1 Mart ile 30 Haziran arasında, iş yeri kira bedelinin ödenememesi sebebiyle kira sözleşmelerinin feshedilemeyeceği ve bu durumun tahliye sebebi sayılamayacağı belirtildi.

Avukat Alperen Cihan Çetinkaya “Birçok işveren, hedeflerini tutturmakta güçlük çekiyor. Yeni tedbir paketi, piyasadaki hareketliliğin azalmasıyla birlikte kiralarını ödemekte zorlanan şirketler ve iş yerleri için oldukça isabetli bir karar. Öngörülmeyen olağanüstü bir durumun varlığı nedeniyle, kiracının, sözleşmenin yeni koşullara göre uyarlanmasını isteme hakkı bulunmaktadır. Konut kiracılarına da, durumunu mücbir sebepten kaynaklandığını göstermesi durumunda, fesih ve tahliye yapılamaz. Bu durumda kiracıların ev sahibine yazılı bilgilendirme yapması zorunludur. Aksi hâlde ilerleyen süreçte bu durumu bildirdiğini, yasal olarak ispatlamakta zorlanabilir” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...