Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi uzmanlardan kritik yatırım uyarısı

Düzenleyen:
Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi uzmanlardan kritik yatırım uyarısı

EKONOMİ Haberleri

Merkez Bankası'nın faiz kararlarını yarın açıklaması beklenirken, dolar/euro ve altın fiyatlarında da yaşanacak hareketlilik yatırımcılar tarafından heyecanla takip ediliyor. Uzmanlar kafası karışık yatırıcımlar için kritik değerlendirmelerde bulunurken, özellikle TL ile yatırım yapacaklara uyarı geldi. Yatırımcılar için güvenli limanı Finans Analisti İslam Memiş yorumladı. Peki hangi yatırım karlı olur? Dolar/Euro fiyatları yükselir mi düzer mi? Altın fiyatları artacak mı?

Dünya genelinde enflasyon rakamlarının yükselişi Merkez Bankası kararlarını da etkiliyor.

Ekonomistler enflasyon rakamlarındaki bu yükselişi ise iki yıl önce Merkez Bankalarının yüksek oranlarda faiz indirimene gitmesine bağlıyor. Buna bağlı olrak gelişen piyasalardaki para bolluğu, tedarik zincirindeki sıkıntılar, enerji krizi ve son dönemde patlak veren savaş da enflasyonu artıran sebepler arasında gösteriliyor.

Böyle bir dönemde kafası karışan vatandaşlar ise güvenli liman arayışına devam ediyor. Peki hangi yatırım karlı olur? Dolar/Euro fiyatları yükselir mi düzer mi? Altın fiyatları artacak mı? Tüm merak edilen soruların cevabını Finans Analisti İslam Memiş TGRT Haber ekranlarında açıkladı.

"TL İÇİN EN İYİ YATIRIM EURO YA DA STERLİN"

Altın ve gümüş fiyatlarındaki yükselişe dikkat çeken Memiş, yatırım için fiyatların düşmesini bekleyin tavsiyesinde bulundu.

Öte yandan faiz kararının ardından kur atağı beklemediğini belirten ünlü ekonomist, Euro/dolar ve Sterlin'deki değer kaybına işaret ederek elinde TL olan yatırırımcıya dolar yerine Euro ve Sterlin önerdi.

"Elinde dolar olanlar da paritedeki düşülerden faydalanabilir." diyen Memiş, "Bu fiyatlardan altın ve gümüş yüksek maliyetli olabilir" uyarısında bulundu.
Enflasyonun önüne geçmek için Merkez Bankalarının faiz artımına gittiğine dikkat çeken Memiş, yıl için Türkiye Cumhuriyeti Merkez Banskasın'dan da faiz artımı beklediğini açıkladı.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...