Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

ABD ekonomisi yüzde 5 büyüdü

ABD ekonomisi yüzde 5 büyüdü
Başlık ResmiABD ekonomisi yüzde 5 büyüdü

ABD ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 5 büyüyerek 2003'ten bu yana en yüksek büyüme oranına ulaştı

Kaydet
a- | +A
ABD Ticaret Bakanlığı'nın bugün açıkladığı verilere göre, ABD ekonomisinin üçüncü çeyreğe ilişkin büyüme oranı yüzde 3,9'dan yüzde 5'e revize edildi. Bu sonuçla 2003'ten bu yana en yüksek oranını yakalayan büyüme verisine ilişkin beklenti, yüzde 4,3 artış yönündeydi.
Yılın ikinci çeyreğine ilişkin büyüme verisi ise yüzde 4,6'da sabit kaldı.
Beklentilerin oldukça üzerinde gerçekleşen büyümede sırasıyla yüzde 3,2 ve yüzde 8,9 artan tüketici harcamaları ve yatırımlar etkili oldu.
Veriler, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) fiyat endeksinin beklentilere paralel olarak yüzde 1,4 arttığını da ortaya koydu.
Uzmanlar, üçüncü çeyrekte beklentileri aşan ve son 11 yılın en iyi performansı olan yüzde 5'lik büyümenin, gelecek sene için iyiye işaret ettiğini belirterek, ekonominin sürdürülebilir büyüme eğilimi yakaladığı öngörüsünde bulunuyor.
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.