Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İhracatçının gözü Merkez Bankası'nda

İhracatçının gözü Merkez Bankası'nda
Başlık ResmiIhracatçinin gözü Merkez Bankasi'nda

TİM Başkanı Büyükekşi, Türkiye'nin dört bir yanındaki ihracatçıların 2023 hedeflerini yakalayabilmek için var gücüyle çalıştığını söyledi.

Kaydet
a- | +A
Geçen yıl 152 milyar dolar seviyelerinde gerçekleşen Türkiye ihracatının şuan 160 milyar dolar bandına ulaştığını anımsatan Büyükekşi, katma değeri yüksek ürünlerle ihracat rakamlarının önümüzdeki süreçte hızla artmasını öngördüklerini vurguladı.Ortaya konulan 500 milyar dolarlık ihracat hedefi için markalaşma faaliyetlerinin hızlanması ve katma değeri artırmak gerektiğine dikkati çeken Büyükekşi, hükümetin bu anlamda önemli teşvikler sunduğunu ve ihracatçıların da bunları iyi değerlendirmesi gerektiğini kaydetti. Büyükekşi, faiz indiriminin her zaman gündemlerindeki konu olduğunu ifade etti.


Türkiye'de rekabet edilebilir kura ihtiyaçlarının olduğunu dile getiren Büyükekşi, şöyle konuştu:


"Şu anda rekabet edilebilir bir kur mevcut ama bizim açımızdan rekabet ve yatırım için kur kadar faiz de önemli. Çünkü yatırımın önündeki en büyük engel yüksek faiz. Yüksek faizin önüne geçebilmek için Merkez Bankası'nın proaktif davranması gerekiyor. İnşallah enflasyonla ilgili çalışmada başarılı olunur. Bunun akabinde de Merkez Bankası proaktif davranır ve önümüzdeki aylarda faizlerin düştüğünü görürüz." Büyükekşi, rekabet edilebilir kur ve düşük faiz ortamının sağlanmasıyla Türkiye'deki rekabet ve yatırımın daha hızlı yol kat edebileceğini de sözlerine ekledi.
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.