Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

15 bin Türk’le ‘Evet’ buluşması

15 bin Türk’le ‘Evet’ buluşması
Başlık Resmi15 bin Türk’le ‘Evet’ bulusmasi

25 Şubat’ta referandum kampanyasını başlatmaya hazırlanan Başbakan Binali Yıldırım, öncesinde yurt dışına önemli bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Kaydet
|

İsmail Sonsuz ANKARA
Başbakan Yıldırım’ın bugün akşam saatlerinde Malta’ya hareket etmesi planlanıyor. Yıldırım, bu yılbaşı itibarıyla AB Dönem Başkanlığı’nı devralan Malta’da Başbakan Joseph Muscat tarafından ağırlanacak. Yıldırım’ın, Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca tarafından da kabulü öngörülüyor. Yıldırım’ın, Malta ziyaretinde gündeminde ikili ilişkilerle birlikte, Türkiye’nin AB üyeliği, mülteci ve terör konuları ön planda olacak.
Başbakan Yıldırım’ın yarın Almanya’ya gitmesi planlanıyor. Başbakan, hafta sonu Münih’te yapılacak “Münih Uluslararası Güvenlik Konferansı”na katılacak. Aralarında devlet ve hükûmet başkanlarının da olduğu 500’ün üzerinde konuğun olacağı konferansa; ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da katılacak. Başbakan Yıldırım da, hem konferansta hem de muhataplarıyla görüşmelerinde Türkiye’nin başta Suriye ve terör olmak üzere uluslararası güvenlik konularındaki tezlerini anlatacak.
Başbakan Yıldırım’ın, konferans arasında Kuzey Ren Vestfalya’daki Oberhausen’e de geçerek, Türk vatandaşlarıyla buluşması bekleniyor. “Memleket Sevdalıları Evet Diyor” başlıklı etkinlikte Yıldırım’ın, 15 bin civarında Türk vatandaşına seslenmesi planlanıyor.
Başbakan, Oberhausen Arena’da, Türklerden referandumda anayasa değişikliklerine evet demelerini isteyecek.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Genel İnternet Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.