Artık tatiller daha güvenli: Yüzme suyu takip sistemi geliştirildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Artık tatiller daha güvenli: Yüzme suyu takip sistemi geliştirildi

Gündem Haberleri

Sağlık Bakanlığı, yüzme sularının kalitesini yakın takibe aldı. Geliştirilen sistemle suların kalitesi halka açık web portalı üzerinden paylaşılacak, yüzülebilecek alanlar sistemden öğrenilebilecek.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen “Yüzme Suyu Takip Sistemi” sayesinde vatandaşlar, denizlerde suyun kalitesini ve alan özelliklerini öğrendikten sonra güvenli bir şekilde yüzüyor

Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı İçme, Kullanma ve Yüzme Suları Birim Sorumlusu Dr. Mehmet Bingöl, ülke genelinde, bir kısmı deniz kıyısında bir kısmı da göllerden oluşan toplam bin 500 yüzme alanı olduğunu ve tüm bunlarda bakteriyolojik izleme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Kontrol ve denetimlerin Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan halka açık “Yüzme Suyu Takip Sistemi” üzerinden yayınlandığını belirten Bingöl, “Numuneler analiz için halk sağlığı laboratuvarlarına gönderiliyor. Buna göre sular ‘Mükemmel’, ‘İyi’, ‘Yeterli’ ve ‘Zayıf’ olarak sınıflandırılıyor. Suyun kalitesinin yanı sıra, o yüzme alanında duş yeri, tuvalet, yeme içme yerleri, sosyal tesisler var mı, engellilerin erişilebilirliği gibi birçok bilgi de yer alıyor. Plaj alanına nasıl erişilebileceği, en yakın sağlık tesisi, yüzme sezonu başlama ve bitiş tarihi, suyun tipi, deniz kumlu mu çakıllı mı, evcil hayvan girişi var mı gibi birçok sorunun cevabına uygulama üzerinden ulaşılabiliyor” bilgisini paylaştı.

HER İLE BİR KOMİSYON

Kişinin tatile gitmeden önce gideceği plaj ve bulunduğu bölge hakkında bilgi edinebildiğini, bunun turizm faaliyetlerini olumlu etkilediğini belirten Bingöl, her il ve ilçe için bir “Yüzme Suyu Komisyonu” oluşturulduğunu, üst üste 3 yıl kötü çıkan alanın kapatıldığını söyledi. Ticari havuzlar da illerdeki ekipler tarafından kayıt altına alınıyor, belli periyodlarla havuzlardan numune alınarak analize gönderiliyor.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...