Bakan Uraloğlu duyurdu: Hürmüz'de, Türk sahipli 9 gemiden 7'sinin çıkma talebi var
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Hürmüz Boğazı'nda 9 Türk sahipli gemiden 7'sinin çıkma talebi var, onları takip ediyoruz. Orta Doğu ya da Körfez'de kalan uçağımız yok." ifadelerini kullandı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hürmüz Boğazı'ndaki son durum, Modern Hicaz Demir Yolu ve 5G teknolojisine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Uraloğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları cevaplıyor.
Uraloğlu, Modern Hicaz Demir Yolu ile ilgili, "Suud tarafıyla görüşüyoruz. İlk etapta Suudi Arabistan'a, oradan Hürmüz Boğazı'na kadar gitmeyi planlıyoruz." ifadesini kullandı.
"HÜRMÜZ'DE TÜRK SAHİPLİ 9 GEMİ VAR"
Bakan Uraloğlu, Hürmüz'deki son duruma ilişkin olarak şunları dedi:
"Hürmüz Boğazı'nda 9 Türk sahipli gemiden 7'sinin çıkma talebi var, onları takip ediyoruz. Orta Doğu ya da Körfez'de kalan uçağımız yok. İran hariç bütün Körfez ülkelerine hava yolu trafiği açık."
Bakan Uraloğlu, "Etimesgut'taki askeri havalimanını modern terminaliyle sil baştan yapıyoruz, 15 Haziran'da Sayın Cumhurbaşkanı'mızla açılışını gerçekleştireceğiz." dedi.
Uraloğlu, 5G hizmetine ilişkin olarak şunları kaydetti:
"100 milyona yakın GSM abonemiz var. Bugünlerde 5G'de 30 milyonu geçtiğimizi söyleyebilirim. Operatörler 81 ilin tamamını ve ilçelerin de büyük çoğunluğunu kapsadılar."
