Beklenen gün geldi! Av sezonu açıldı: Balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi
2026-2027 balıkçılık genel av sezonu 1 Eylül itibarıyla başladı. 15 Nisan’da başlayan av yasağının sona ermesinin ardından balıkçılar yeni sezona "Vira Bismillah" diyerek ağlarını denize bıraktı.
4,5 aylık av yasağı sona erdi. 1 Eylül itibarıyla balıkçılık av sezonu açıldı. İstanbul'da sezon açılışı Vali Yardımcısı Mustafa Kaya ve İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar’ın katılımıyla Sarıyer Kireçburnu sahilinde yapıldı. Açılış töreninde balıkçılar için İstanbul İl Müfütüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel de dua okudu.
"BEREKETLİ BİR AV SEZONU DİLİYORUM"
Törende konuşan, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, "İlimizde 14 bini aşkın balıkçımız, 48 Su Ürünleri Kooperatifimizin ortağı konumundalar. 57 balıkçı barınağımız ile onlara hizmet etmeye çalışıyoruz. Amacımız balıkçılarımızın faaliyetlerini daha uygun, daha güvenli ve sürdürülebilir koşullarda gerçekleştirmelerini sağlamak, denizlerimizdeki kaynaklarımızı korurken balıkçılığımızı güvence altına almak. Balıklarımızın yılda en az bir kez üremelerine imkan sağlamalıyız. Birlikte gelecek nesillere suyla, hayatla ve bereketle dolu denizler bırakmalıyız. Bütün balıkçılarımıza kazasız, bereketli ve bol mahsullü bir av sezonu diliyorum" ifadelerini kullandı.
"VİRA BİSMİLLAH, RASTGELE"
Balıkçılığın kutsal bir iş olduğunu ve balıkçılığın insanoğlu var olduğundan beri olan tarımdan eski bir meslek olduğunu belirten Vali Yardımcısı Mustafa Kaya ise "Denizcilik deniz aşkı olmadan yapılacak bir meslek değil. Bu saatte çıkıyorsunuz gün ağarana kadar çalışıyorsunuz bu herkesin yapabileceği bir iş değil, bütün balıkçılarımızı gönülden tebrik ediyorum. Allah sizleri kazalardan belalardan esirgesin. Seferleriniz bereketli olsun. Ağlarınız dolu olsun inşallah. Bizler sizlerden gelecek balıkları bekliyoruz. Ne kadar çok balık tutarsanız o kadar ucuz balık yiyeceğiz. Hem sağlıklı hem doğal bütün sofraların en önemli besin kaynaklarından bir tanesi. Sofralarımızı bu nimetten mahrum bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Sezonumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Vira Bismillah, rastgele. Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin" dedi.
Bu yıl palamutun bol olacağını bekleyen Balıkçı Reisi Ahmet Bakar da şunları söyledi:
"BU YIL BOL BOL PALAMUT YİYECEĞİZ"
"2026-2027 sezonu inşallah bu gece 00.00 itibariyle açılıyor. Öncelikle balıkçı arkadaşlarıma bu sezon hayırlı uğurlu, kazasız belasız geçsin diyorum. Bu sene palamut balığının görüntüleri çok. İnsanlarımız doya doya palamut, sarıkanat, çinekop yiyecek. Bu sene denizlerimiz çok verimli gözüküyor. Geçen sene çok hamsi oldu ama pek fazla tatmin etmedi. Herkes dondurucularını bol bol doldursun bir dahaki sene bu palamutu bulamayabiliriz"
BAKAN YUMAKLI DA AÇILIŞ YAPTI
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da Güzelbahçe Yalı Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen 2026-2027 Su Ürünleri Av Sezonu açılış programında av sezonunun hayırlı ve bereketli olmasını dileyerek törene katılan protokol üyeleriyle denize balık bıraktı.
