Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Çavuşoğlu’na ‘sulh ekibi’

Çavuşoğlu’na ‘sulh ekibi’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuş-oğlu’nun seçeceği yeni çalışma arkadaşları, ‘dostlar artacak, düşmanlar azalacak’ minvaliyle hareket edecek.

Kaydet
a- | +A

Buket Güven ANKARA
Büyükelçiler kararnamesiyle Dışişleri Bakanlığı’nın idari kadrosunun büyük ölçüde değişmesinin ardından Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, A Takımını yeniden kuruyor. Kararnamede Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru’ya BM Cenevre Daimi Temsilciliği, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’na da BM New York Daimi Temsilciliği vazifesi verilmişti. Bu değişikliklerin ardından Bakan Çavuşoğlu hem bakanlığın yönetim kadrosunu hem de yakın çalışma ekibini yeniden oluşturacak. Çavuşoğlu’nun yeni çalışma arkadaşlarını seçerken, Başbakan Binali Yıldırım’ın “Dostlarımızın sayısını artıracağız, düşmanlarımızın da azaltacağız” sözleriyle açıkladığı yeni dış politika vizyonuna uygun hareket edeceği kaydediliyor. Hariciye’deki yeni ekip, Başbakan’ın sinyalini verdiği daha barışçıl bir politikanın tatbikçisi olacak.
Büyükelçiler kararnamesiyle Bakan Çavuşoğlu’nun ekibi, büyük oranda yurt dışı görevlerine tayin edilmişti. Müsteşar Yardımcısı Murat Salim Esenli Roma’ya, Müsteşar Yardımcısı Ali Kemal Aydın da Berlin Büyükelçisi olarak vazifelendirilmişti. Bakanlığın yönetim kadrosunun yanı sıra Bakan Çavuşoğlu’nun yakın çalışma ekibinden isimler de kararnamede yer aldı. Dışişleri Sözcüsü Tanju Bilgiç Belgrad Büyükelçisi, Bakan Özel Müşaviri İlhan Saygılı da Bern Büyükelçisi oldu.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.