En acı kazanç: Binlerce kişiye mezar olan moloz yığınları, kalanlara geçim kapısı oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

'Asrın felaketi' olarak anılan Kahramanmaraş depremlerinin ardından geride kalanlar, hayata tutunmak için molozlardaki demirleri satarak geçimini sağlamaya çalışıyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve binlerce canı hayattan koparan deprem felaketinin ardından geride kalanlar, hayata tutunma mücadelesi veriyor. Depremin en ağır hasar verdiği ilçelerden biri olan Onikişubat'ta yaşayan inşaat işçisi, meydana gelen depremler sonrası enkaz altında kalan demir parçalarını toplayarak geçimini sağlıyor.

"ŞEHRİMİZDE İNŞAATLAR DURDUĞU İÇİN BÖYLE BİR ŞEYE BAŞLADIK"

İHA'da yer alan habere göre, depremin merkezi Kahramanmaraş’ta enkazların kaldırılma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Enkazıların kaldırılma işlemlerinin sürdüğü Onikişubat ilçesinde yaşayan inşaat işçisi Akif Bozdağ da deprem sonrası kiralık evinden ayrılarak çadır hayatına başladı. Kalkan enkazlardan arda kalan demirleri toplayan Bozdağ, geçimini sağlamaya çalışıyor.

En acı kazanç: Binlerce kişiye mezar olan moloz yığınları, kalanlara geçim kapısı oldu
Sadece kalıntı demirleri topladığını söyleyen vatandaşın hırsız olarak algılanmak istemediğini söylemesi yürekleri burktu.

İşsiz kaldığını ve deprem nedeniyle yıkılan binaların enkaz altlarında kalan demir parçalarını toplayarak ev ekonomisine katkı sağladığını söyleyen Bozdağ, “Depreme kirada oturduğum evde yakalandık ve hava soğuktu zor günler geçirdik. Ben normalde inşaata kalıp işi yapıyordum ve şu anda şehrimizde inşaat işleri durduğu için bizde böyle bir işe başladık. Ekmek paramızı çıkarmak için hurda işi ile uğraşıyoruz. Enkaz altlarından kalıntı sadece demir parçalarını çıkarıyorum hırsızlık olarak algılanmasın. Demirleri topluyorum ve ben toplamazsam üzerine toprakla dolgu yapılıp yer altında kalacak. Ben bunları topluyorsam ölenler için dua edip kalanlar için de sağlık diliyorum” dedi.

(İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...