Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Ne Doğu Anadolu ne de Marmara! Naci Görür'den 7 ve üzeri deprem uyarısı

Ne Doğu Anadolu ne de Marmara! Naci Görür'den 7 ve üzeri deprem uyarısı
Fotoğraf Başlığı Ne Dogu Anadolu ne de Marmara! Naci Görür'den 7 ve üzeri deprem uyarisi

Antalya'daki deprem riskine dikkat çeken yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, kent arazisinin üzerinde oturduğu dört tane çok önemli fay sistemi olduğunu söyledi. Görür, "Bu sistemlerin hepsi 7 ve üzeri deprem üretebilir. Antalya depreme dirençli kent olmalı" ifadelerini kullandı.

Kaydet
a- | +A

Aktif deprem kuşağında yer alan Türkiye'de sık sık yaşanan sarsıntılar vatandaşların paniklemesine neden oluyor. Son olarak Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 'asrın felaketi' olarak adlandırılan deprem, öte yandan Marmara'da beklenen büyük deprem gözlerin bu bölgelere çevrilmesine neden olurken, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür başka bir kente dikkat çekti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Eğitim-İş Antalya Şubesi tarafından 'Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü'ne layık görülen Prof. Dr. Görür, günün en anlamlı ödülünü aldığını söyledi.

7 ÜZERİ DEPREM UYARISI

Burada Antalya'da meydana gelebilecek depremlere karşı uyarıda bulunan Görür, "Antalya arazisinin üzerinde oturduğu dört tane çok önemli fay sistemi var ve bu sistemlerin hepsi 7 ve üzeri deprem üretebilir. Antalya depreme dirençli kent olmalı" ifadesini kullandı.

BAKMADAN GEÇME
Kars
HABER

Kars'ta 4 büyüklüğünde deprem oldu! Çevre iller de sallandı

DAHA ÖNCE DE UYARMIŞTI

Daha önce de Antalya'daki deprem riskine dikkat çeken Görür, kentin üç fay zonu tarafından tehdit edildiğini söylemiş, bunlardan birincisinin Fethiye-Burdur fay zonu olduğunu belirterek, burada bir deprem olması halinde 100 kilometre çapındaki bir alanda afet boyutunda yıkım oluşabileceğini söylemişti.

Görür, "İkincisi Beyşehir, üçüncüsü de Antalya’nın güneyinde yer alan Helen-Kıbrıs fay zonudur. Bu bahsettiğim üç zon da şu anda stres birikiyor. Ayrıca, ülkenin kimi yerlerinde olan faylar diğer yerlerdeki faylara stres biriktirebilir. Oranın vaktinden önce harekete geçip deprem üretmesine sebep olabilir" ifadelerini kullanmıştı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.