B sınıfı ehliyet sahipleri için yeni karar çıktı! Artık 125 cc ve altı motosikletleri kullanabilecekler

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
B sınıfı ehliyet sahipleri için yeni karar çıktı! Artık 125 cc ve altı motosikletleri kullanabilecekler

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

B sınıfı ehliyete sahip olanlar için yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yürürlüğe giren kararda, B sınıfı ehliyete sahip olanlar için yeni dönem başlıyor. Peki, B sınıfı ehliyet 125 cc motor kullanabilir mi? B ehliyet 125 cc yasası yürürlüğe girdi mi? B sınıfı ehliyet olan kaç cc motor kullanır? B sınıfı ehliyetle 125 cc motor kullanılır mı? İşte detaylar.

Yeni dönemde B sınıf ehliyetlerin yetki ve kullanım alanı, yeni kanun düzenlemesi ile tamamen değiştirildi. B sınıfı ehliyet sahipleri artık o motosikletlerin tamamını kullanabilecekler. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, B sınıfı ehliyet 125 cc motor kullanabilir mi? B ehliyet 125 cc yasası yürürlüğe girdi mi? B sınıfı ehliyete 125 cc dahil mi? B sınıfı ehliyet olan kaç cc motor kullanır?  

B sınıfı ehliyet sahipleri için yeni karar çıktı! Artık 125 cc ve altı motosikletleri kullanabilecekler - 1. Resim

B SINIFI EHLİYET 125 CC MOTOR KULLANABİLİR Mİ?

Karayolları Trafik Kanunu’nda önemli değişiklikler yapıldı. Önceki düzenlemelere göre, B sınıfı ehliyet sahipleri 50 cc motor hacmi olan motosikletleri kullanabilmekteydi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kararda, B sınıfı ehliyete sahip olanlar artık 125 cc ve altı motosikletleri kullanabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’nın ortak çalışmasıyla hayata geçirilen bu değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanarak tüm sürücü kurslarına iletildi.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...