Bildiğiniz yöntemleri unutun: Limon bu şekilde aylarca küflenmiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Unileverfoodsolutions
- Güncelleme:
Bildiğiniz yöntemleri unutun: Limon bu şekilde aylarca küflenmiyor

Hayatın İçinden Haberleri  / Unileverfoodsolutions

Faydalarının yanı sıra limon birçok tarifin vazgeçilmez lezzeti. Bu nedenle hep elimizin altında olmasında yarar var. Limonun tazeliğini koruyarak uzun süre saklamak ise aslında çok basit.

Birçok sebze ve meyvenin ilk günkü tazeliğini ve lezzetini koruması için uygulanabilecek bazı yöntemler mevcut. Mutfakta birçok farklı lezzeti buluşturan tabak hazırlarken kullandığımız limonu da uzun süre muhafaza etmenin etkili birkaç yöntemleri var. Bunu yapmak isteyenlerin karşısına şu sorular çıkıyor: Limon nasıl saklanır, artan limon nasıl bozulmadan dayanır? Tüm bu soruların cevaplarını aşağıdaki ipuçlarında bulabilirsiniz.

Genellikle kesilmiş ve yarısını kullandığımız limonu ters çevirip bir kaba koyarız ancak bir süre sonra sertleşip kuruduğuna şahit oluruz, daha sonra çöpe atarız. 

‘Limon nasıl uzun süre saklanır’ diye merak edenler için iki basit yöntem var aslında…

1. BUZLUKTA LİMON SAKLAMA

Buzlukta limon saklamak için ilk olarak dışı güzelce yıkanır. Limonlar dilim dilim şeklinde bir tepsinin üzerine konulan fırın kağıdına dizilir. Bu şekilde buzluğa atılır. Limonlar bu şekilde asla birbirine yapışmaz. Donduklarında ise buzdolabı poşetlerine yerleştirilir, içlerinde hava bir pipet yardımıyla boşaltılır, ağzı güzelce kapatılarak dondurucuya atılır. İşte bu kadar basit. 

İsterseniz kullanmayacağınız limonları bütün olarak da dondurucuya koyabilir, lazım olduğunda rendeleyerek kullanabilirsiniz.

Bildiğiniz yöntemleri unutun: Limon bu şekilde aylarca küflenmiyor

2. SU DOLU KAPTA LİMON SAKLAMA

Limonların uzun süre dayanması içinlimonları yıkayıp temiz bir cam kaba alın. Üzerlerine çıkacak kadar su ilave edin. Daha sonra evinizin serin bir yerine ya da buzdolabına kaldırın. Bu yöntemle limonlar 20-30 gün kadar saklanabilir. Sulu sulu limonlar için ise limonları kullanmadan önce suda bir saat kadar bekletin. Sıkmadan hemen önce elinizde biraz yuvarlayarak ezin. Böylece limon içindeki su harekete geçecek ve limondan daha fazla su çıkacaktır.

LİMON SUYU NASIL SAKLANIR?

Tıpkı limon gibi taze sıkılmış limon suyu da oda sıcaklığında ve ışığa maruz kalacak şekilde bekletmemen gereken bir malzeme. Hatta limon suyunu buzdolabına atmadan önce mümkünse şeffaf olmayan bir cam kabın ya da şişenin içine koymalısın. Çünkü şeffaf şişenin içindeki limon suyu buzdolabının ışığına maruz kalarak daha hızlı bozulabilir. 

Eğer işin içine derin dondurucuyu da dahil etmek istiyorsan yapman gereken tek şey, limonu sıktıktan sonra suyunu buz kalıplarına aktarmak. Buzlukta donan limon suyu küplerini birbirinden lezzetli içecekler hazırlarken kullanabilir ya da yemeklere ilave etmeden önce çözdürebilirsin. 

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Unileverfoodsolutions
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...