Yönetmen Murat Çeri: Sinema ezberler üzerinden ilerliyor

- Güncelleme:
Yönetmen Murat Çeri: Sinema ezberler üzerinden ilerliyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Uluslararası Sinema Derneği tarafından düzenlenen Taksim Sinema Buluşmaları çerçevesinde Murat Çeri’nin ödüllü “Bir Düş Gördüm” filmi gösterildi.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Taksim Camii Kültür Sanat Merkezindeki önceki gece yapılan faaliyette, gösterimin ardından yapımcı ve yönetmen Nazif Tunç’un moderatörlüğündeki söyleşide yönetmen Çeri sinemaseverlerle buluştu. 

Günümüzde sinemanın belli ezberler üzerinden yapıldığını söyleyen Çeri “Ben bu projeye başlarken ‘bu işin bencesi nasıl’ diye yola çıktım. Çocuklarla ve hayvanlarla film çekmek zordur. Pandemiden dolayı ödül aldığımız, dâhil olduğumuz festivallerde fiziki olarak bulunamadık ama filmimiz yurt dışında çok ilgi gördü” dedi. 

ESER, SANATÇISINDAN İZLER TAŞIMALI

Herhangi bir sanat eserinin sanatçısından izler taşıması gerektiğine vurgu yapan Çeri “Hollywood sinemasından tüm dünyaya yayılmış senaryo ve sinema teknikleri vardır. Bunları uygulayıp çektiğiniz filmlerle belki çok ödül alırsınız ama filminizde sizden de bir şeyler olmalı. Bir yenilik, bir bakış katmalısınız. Belirli kalıplar çerçevesinde değil, Metin Erksan gibi çeşitleyerek bir şeyler yapmak lazım. Ben bu filme çıkarken bu düşüncelerdeydim. Bir yönetmenin ilk filminin onun okulu olduğunu düşünüyorum. Kendimizden harcayarak tecrübe sahibi olduk. Sahiciliği yakalamak adına bu filmi yaptım” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...