Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bahçeli, CHP liderine yüklendi: Kılıçdaroğlu surda gedik açma peşinde

Bahçeli, CHP liderine yüklendi: Kılıçdaroğlu surda gedik açma peşinde

POLİTİKA Haberleri

MHP lideri Bahçeli: CHP Genel Başkanı “En güzel başkanlık sistemi Amerika’da var. Oturalım konuşalım” diyor. Sistemi tartışalım istiyor, surda gedik açmayı planlıyor. Bu sayfa uzlaşmayla kapanmıştır.

EBRU KARATOSUN

SAMİMİ DEĞİLLER
Özellikle Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi resmen uygulamada olduğu bir dönemde Cumhur İttifakı’nın oy oranı ve belediye sayısı itibarıyla öne çıkması ülkemiz adına memnuniyet vericidir. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ni hedef alarak değişmesini, yeni bir referandumla eski sisteme dönülmesini isteyenler bir defa samimi değildir, iyi niyetli değildir, dürüst değildir. CHP Genel Başkanı, ‘En güzel başkanlık sistemi Amerika’da var. Oturalım konuşalım’ diyor. Sistemi tartışalım istiyor, surda gedik açmayı planlıyor.

SİSTEM TARTIŞMALARI BİTTİ
Türkiye sistem tartışmalarını sonlandırmıştır. Bu sayfa uzlaşmayla kapanmıştır. CHP’nin Amerika hayranlığı esir düşmüş bir siyasetin numunesi, çok tehlikeli bir zihniyetin ürünüdür. Bunların ne duruşu milli, ne bakışı yerli, ne de teşhisleri isabetlidir. Aşağılık kompleksinin pençesine düşen CHP’nin Türkiye’yi yabancı ülkelerin gözüyle değerlendirmesi yıkım ve yozlaşmadır. CHP’nin taşeron ve hacizli siyaseti alenileşmiştir. Başta CHP’li yöneticiler olmak üzere, kabahat ve kusurlarını yeni hükûmet sistemine yüklemeye teşebbüs edenler Türkiye’nin istikbalinden ziyade kendi ikballerinin derdine düşen kimliksizlerdir.

ELBETTE GEREĞİ YAPILACAK
‘Cumhur var, Cumhuriyet yok’ diyen siyasi garabetlerin aslında ahlak erozyonuna uğradıkları, aidiyet sancısı çektikleri, şahsiyet depremi yaşadıkları kesindir. Yeni hükûmet sistemine yönelik yıpratma taktikleri beyhude bir gayrettir. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin güçlenmesi maksadıyla, eğer aksayan tarafları tespit edilmişse ve bu aksaklıkların düzeltilme ihtiyacı doğarsa elbette bunun gereği de yapılacaktır. Yapıcı tekliflere, samimi düşünce ve değerlendirmelere duyarsız kalmak sorumluluk ruhuyla bağdaşmayacaktır. Amaç yeni sistemin yerleşmesini, devlet ve toplum hayatına iyice kök salmasını temin etmek olmalıdır.

TEHDİTLER İŞLEMEYECEK
Milletin evet dediği bir yönetim sistemini karalamak, hatta günahkâr göstermek bizatihi millete hakaret ve hıyanettir. Geldiğimiz bugünkü aşamada, devlet çarkı emniyetle dönmektedir. Türkiye boğuştuğu sorunları aşacak güçtedir. İç ve dış odakların ülkemize yönelik kumpasları tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi bir kez daha püskürtülecektir. Tehditler artık işlemeyecektir. Tehlikeler mutlaka bertaraf edilecektir. CHP’nin tezviratları boştur, ademe mahkûmdur. İplikçilerin ve siyasi bölücülerin çürük tezleri boşunadır, alçalmaya mecburdur.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...