Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İnce riske girmedi, Kılıçdaroğlu rahat

İnce riske girmedi, Kılıçdaroğlu rahat

POLİTİKA Haberleri

Koronavirüs dolayısıyla ertelenen ve parti içi muhalefetin “yangından mal kaçırır gibi” diyerek eleştirdiği CHP’nin 37. Olağan Kurultayı bu hafta sonu yapılıyor.

Haber Merkezi

Covid-19 salgını sebebiyle ertelenen CHP’nin 37. Olağan Kurultayı, bugün ve yarın Ankara Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezinde yapılacak. Pandemi nedeniyle yarı açık havada gerçekleştirilecek kurultaya onur üyelerinin davet edilmemesi tartışma konusu olmuştu. Muhalif isimlerin “yangından mal kaçırır gibi” diye eleştirdiği kurultayın ilk gününde genel başkan, ikinci gün ise Parti Meclisi (PM) üyeleri seçilecek. Kurultayda genel başkanlık adaylığını açıklayan eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, “sol gövde” olarak adlandırılan “Gelecek İçin Biz” grubunun temsilcisi PM Üyesi İlhan Cihaner ve Kurultay Onur Üyesi Prof. Dr. Tolga Yarman, yeterli sayıda imzayı toplaması hâlinde Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkacak. CHP tüzüğü gereği genel başkan adaylığı için delegelerin yüzde 5’nin, yani 68 delegenin imzası gerekiyor.

İNCE’NİN GÖZÜ 2023’TE
Öte yandan, Muharrem İnce’nin ‘kurultay şartlarını’ gerekçe göstererek genel başkan adayı olmaması da dikkat çekiyor. Daha önce Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı iki defa aday olan ve kaybeden İnce’nin 2023 seçimlerinde yine CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olmak istediği, bu çerçevede kurultayda Kılıçdaroğlu ile yarışa girip, yenilgi riskini göze almak istemediği belirtiliyor.

1.356 DELEGE OY KULLANACAK
Kurultayda bin 356 delege oy kullanacak. Sandıklar, Bilkent Odeon’un bahçesinde kurulan çadırlar içinde yer alacak. Oy verme işlemi 44 sandık ve 132 kabinde gerçekleştirilecek. Her sandığa 31, her kabine de 10 kişi olacak şekilde düzenleme yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...