Derya Sert, üç ay sonra bebeğine kavuştu

Derya Sert, üç ay sonra bebeğine kavuştu

SAĞLIK Haberleri

Antalya'da kadavradan yapılan rahim nakliyle yıllarca özlemini çektiği annelik duygusunu yaşayan Derya Sert'in, üç ay önce 760 gram dünyaya getirdiği bebeği Ömer Özkan'ın yoğun bakım ünitesindeki tedavisi tamamlandı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde, 10 yıl önce dünyada ilk defa gerçekleştirilen bir operasyonla kadavradan rahim nakli yapılan ve 4 Haziran'da annelik sevinci yaşayan Derya Sert, bebeğini ilk defa kucağına aldı. Sert'e rahim naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, 28. haftada 760 gram olarak dünyaya gelen Ömer bebeğin yoğun bakım ünitesinde üç ay süren kritik süreci atlattığını belirterek, “Bebek bu süreci de oldukça güzel geçirdi. Her geçen gün kilo aldı. Üç kilogramı aştı. Yoğun bakım ünitesinden çıkartarak annesiyle bir odaya aldık. Birkaç hafta sürecek rutin kontrollerinin ardından taburcu edebileceğiz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...