Yerli aşıya vatandaştan büyük ilgi: TURKOVAC aşısını bekliyorduk

Düzenleyen: / Kaynak: İHA, AA
Yerli aşıya vatandaştan büyük ilgi: TURKOVAC aşısını bekliyorduk

SAĞLIK Haberleri  / İHA, AA

Sağlık Bakanlığı’nın E-Nabız sisteminde TURKOVAC için randevu sisteminin açılmasının ardından yerli aşı şehir hastanelerinde uygulanmaya başladı. Vatandaşlar TURKOVAC’a yoğun ilgi gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde TURKOVAC aşısının acil kullanım onayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmuştu. Dün ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu sonrasında bilim kurulu üyeleri ile birlikte hatırlatma dozunu yerli aşı TURKOVAC ile olmuştu. Aşı sonrasında yaptığı açıklamada, bugünden itibaren şehir hastanelerinden başlamak üzere yerli aşı TURKOVAC’ın erişime açıldığını duyurmuştu. Bugün itibariyle TURKOVAC olmak isteyen vatandaşlar şehir hastanelerine koştu.

Yerli aşıya vatandaştan büyük ilgi: TURKOVAC aşısını bekliyordukVatandaşlar yerli aşıyı olmak için hastanede kuyruk oluşturdu.

İSTANBUL

Acil kullanım onayı alan ve Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki üretim tesisinde üretilmeye başlanan yerli Covid-19 aşısı TURKOVAC'ın İstanbul'a ilk sevkiyatının dün yapılmasının ardından, şehir hastanelerine dağıtımı gerçekleştirildi.

Randevu aldıkları Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne sabahın erken saatlerinde gelen vatandaşlar, aşı polikliniğinin önünde sıra oluşturdu.

BALIKESİR

TURKOVAC'ın hastaneye ulaştığını öğrenip sabahın ilk saatlerinde Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi'nde gelerek kaydolan kişiler, aşılarını yaptırdı.

Hastanenin Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ali Korhan Sığ, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerli ve milli aşıyı uygulayan ilk sağlık kuruluşlarından olmanın onur ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Aşıyla ilgili Türk bilim insanlarının çok eforlu bir çalışma yürüttüğünü belirten Sığ, "Hastanemiz, aşımızın bilimsel çalışmasına da katkıda bulundu. Tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya ve Covid-19'u TURKOVAC aşımızla yenmeye çağırıyoruz." dedi.

ADANA

TURKOVAC'ın Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştığını öğrenip sabahın ilk saatlerinde gelerek kayıt yaptıran kişiler aşılarını yaptırdı.

Başhekim Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar, gazetecilere, yerli aşının bugün sabah itibarıyla hastanelerinde uygulanmaya başladığını söyledi.

Aşı odalarında ilk aşıların yapılmaya başlandığını dile getiren Çetinkünar, "18 yaşından büyük ilk defa aşı olacaklar ya da 3. doz aşısını olmamış kişilere hatırlatma dozu olarak TURKOVAC'ı uygulayabiliyoruz." dedi.

Çetinkünar, hastaları TURKOVAC konusunda bilgilendirerek aşıları yaptıklarını ve talebin artmasını beklediklerini ifade etti.

YOZGAT

Acil kullanım onayı verilen yerli Covid-19 aşısı TURKOVAC, Yozgat Şehir Hastanesi'nde de uygulanmaya başlandı.

Başhekim Dr. Mustafa Kozan, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi bir gün yaşadıklarını söyledi.

İlk yerli aşıların yapıldığını belirten Kozan, "Bir yan etki görmedik. Güvenilir olduğu kanıtlanmış bir aşımız, herkesi aşı olmaya davet ediyorum. Hatırlatma doz aşısını TURKOVAC olabiliriz." dedi.

BURSA

Bursa Şehir Hastanesi’nde sabah saatlerinden itibaren başlayan aşılamaya vatandaşlar ilgi gösteriyor.

İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursa'da yerli aşının şimdilik sadece bu hastanede uygulandığını bildirdi.

Daha önce hangi aşıyı olursa olsun isteyenlerin hatırlatma dozlarını TURKOVAC yaptırabileceğini belirten Yavuzyılmaz, "Aşı yaptırmayıp yerli ve milli aşımızı bekleyenler vardı. Onlar da randevularını alarak yerli aşımızdan yaptırabilirler. İlk gün olmasına rağmen yerli aşıya olan ilgiden memnunuz." dedi.

ELAZIĞ

İlk yerli aşı olan TURKOVAC, Eskişehir’de de uygulanmaya başlandı.

31.12.2021 tarihi itibarıyla randevulu veya randevusuz olarak TURCOVAC aşı uygulamasına başladıklarını dile getiren İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat ”Dün gece ilimize getirilen TURKOVAC aşısını bekleyen vatandaşlarımızın olduğunu biliyoruz. Aşı uygulaması ilk etapta Fethi Sekin Şehir Hastanemizde yapılacaktır. Vatandaşlarımız hatırlatma dozu olarak TURKOVAC aşısını yaptırabilecekleri gibi, daha önce herhangi bir aşı olamayan vatandaşlarımız, ilk dozu TURKOVAC olarak tercih edebilirler. Ancak, ilk dozu Sinovac veya Biontech olarak yaptıranların ikinci dozlarına da aynı tür aşı ile devam etmeleri Bakanlığımız, Bilim Kurulu tarafından önerilmektedir. Başta hatırlatma dozu olmak üzere vatandaşlarımızı TURKOVAC aşısına davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yerli aşıya vatandaştan büyük ilgi: TURKOVAC aşısını bekliyorduk

 TURKOVAC, şehir hastanelerinde uygulanmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı'nın E-Nabız uygulamasında randevuların açıldığını duyan vatandaşlar soluğu aşı olmak için hastanelerde aldı.

“YERLİ AŞIYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORDUK”

TURKOVAC aşısını sabırsızlıkla beklediğini ve geldiği an da hemen aşı olmaya geldiğini kaydeden Özlem Bahar, “Öğretmenim, TURKOVAC aşısını sabırsızlık ile bekliyorduk nihayet geldi. Ben 3 doz Sinovac olmuştum. Ama TURKOVAC çıktığı için de çok mutluyum. İnşallah vatanımıza ve milletimize hayırlı olur. Biz araştırma sürecini de eşimle birlikte ailecek takip ediyorduk. Yerli ve milli olan her şeyi sonuna kadar destekleyen evet diyen bir aileyiz. Keşke TURKOVAC, Sinovac’tan önce çıksaydı da diğer aşılarımı da onunla olabilseydim. Şu anda gerçekten çok mutluyum. İçimiz rahat bir şekilde devletimize güvenerek aşımızı olduk” ifadelerini kullandı.

Yerli aşıya vatandaştan büyük ilgi: TURKOVAC aşısını bekliyordukSağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25 Kasım 2021'de yerli aşı Turkovac için "Acil Kullanım Onayı" başvurusunun yapıldığını açıklamış, 22 Aralık'ta ise aşıya "Acil Kullanım Onayı" verilmişti.

“DEVLETİMİZE VE MİLLETİMİZE GÜVENİYORUZ”

Daha önce iki doz Biontech aşısı olan ve hatırlatma dozu için TURKOVAC’ın seri üretim onayı almasını dört gözle beklediğini vurgulayan Mehmet Kalay, “Ben ilk 2 aşımı Biontech olmuştum ve hatırlatma dozumu da TURKOVAC ile oldum. Devletimiz aşı çıkardığı için ve ben de devletimize güvendiğim ve destek olmak istediğim için TURKOVAC oldum. Tüm Türk halkını TURKOVAC olmaya davet ediyorum. Sonuçta kendi üretimimiz. Vatanımıza, devletimize ve milletimize güveniyoruz. Yerli aşıyı bilerek bekledim, çünkü TURKOVAC olmak istedim” şeklinde konuştu.

“TURKOVAC OLMAK İÇİN BEKLEDİM”

TURKOVAC olmak için 1 hafta daha beklediğini söyleyen Gazi Koç, “İki doz Biontech aşısı olmuştum. Dün Bakan Bey de yaptırdı. Biz de kendi hocalarımıza ve doktorlarımıza güvendik. Hatırlatma dozunda da yerli aşıyı tercih ettim. Güveniyorum hocalarımıza, ikinci doz Alman aşısını olduktan sonra 3 ay geçmişti, 1 hafta daha TURKOVAC için bekledim” diye konuştu.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...