Son dakika! Mithat Sancar açıkladı: HDP, 14 Mayıs seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika! Mithat Sancar açıkladı: HDP, 14 Mayıs seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek

Seçim 2023 Haberleri

Son dakika haberi: HDP, 14 Mayıs’ta Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun duyurdu. Açıklama HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’dan geldi.

Türkiye seçimlere gidiyor. Milyonlarca seçmen 14 Mayıs’ta kurulacak sandıklara giderek cumhurbaşkanı ve parlamento üyeleri belirlemek için iradesini kullanacak. 

Seçim 16 gün gibi güne kalırken HDP, parti olarak ilk kez hangi cumhurbaşkanı adayına oy vereceğini açıkladı. 

Açıklama beklenildiği gibi oldu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) 14 Mayıs’ta Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini duyurdu. 

Konuya ilişkin açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı verdik." ifadelerini kullandı.

HDP RENK VERMİŞTİ

AYM’de kapatılma davası süreci devam ettiği için seçime Yeşil Sol Parti adı altında giden HDP, daha önce yaptığı açıklamalarla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceğini belli etmişti. 

BULDAN, BAYRAM SONRASINI İŞARET ETMİŞTİ

Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Bayramdan sonra yapacağımız mitinglerimizde sizlere cumhurbaşkanının ismini de söyleyeceğiz. Hangi cumhurbaşkanına oy vereceğinizi açık açık ilan edeceğiz, gerçi sizler biliyorsunuz" ifadelerini kullanmıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...