Misilleme!

Misilleme!

SPOR Haberleri

F.Bahçe’nin derbi öncesi TFF ile görüştüğünü duyan sarı-kırmızılılar, “Biz de MHK ile görüşeceğiz” diyerek Hüsnü Güreli’ye rest çekti.

ÖMER FARUK ÜNAL

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve iki yönetici, derbideki hakem kararlarıyla ilgili önceki gün, Merkez Hakem Kurulunun yeni yuvası olan Beylerbeyi’ne âdeta baskın yapmıştı. Bu sürpriz hareketin perde arkasında da Fenerbahçe’nin olduğu ortaya çıktı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetici arkadaşlarının dev maç öncesinde 3 Nisan Çarşamba günü, Riva’ya giderek Federasyon Başkanı Hüsnü Güreli ile üç saati aşan bir görüşme yaptı. Sarı-lacivertliler, Güreli ile yaptığı görüşmede TFF ve kurullarıyla ilgili sıkıntılarını paylaşarak taleplerini iletti.

Kerhen randevu
Ali Koç’un derbi öncesi Riva’yı ziyaret etmesinden haberdar olan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in, Hüsnü Güreli’yle telefonla görüşerek rest çektiği öğrenildi. Cengiz’in “Siz derbiden sadece 10 gün önce Riva’da Fenerbahçe’yi ağırlıyorsunuz. Tam üç saat boyunca her türlü talep ve şikâyetlerini dinliyorsunuz. O zaman biz de Merkez Hakem Kurulu (MHK) ile baş başa her şeyi konuşacağız. Bize randevu vereceksiniz” dediği belirtildi. Zor durumda kalan Futbol Federasyonu, Galatasaray’ın MHK ile görüşmesine pek istemese de izin vermek zorunda kaldı.

İptal başvurusu
Ve beklenen oldu Mustafa Cengiz başkanlığındaki Galatasaray Yönetim, idari ibrasızlık kararının alındığı genel kurulun iptali için 26. Asliye Hukuk Mahkemesine başvurusunu yaptı.

Şimdi sıra Başakşehir'de!
G.Saray'ın MHK'yı ziyaret etmesinin ardından lig lideri Başakşehir de kurulla bir görüşme yapacak. Kulüp sitesinden yapılan açıklamada, "Başkanımız, asbaşkanlarımız ve CEO'muz yarın (bugün) 14.30'da MHK Başkanı ve kurul üyelerine bir ziyaret gerçekleştireceklerdir" denildi.

Oklar Dürüst’e döndü
∂ Galatasaraylı yönetici Abdürrahim Albayrak, derbi sonrası kameralar karşısına geçip “Arkadaşlar bildiğim birçok şey var. Bana söylenen birçok şeyler var. Türk futbolu adına, Türk futbolunun markası adına üzgünüm. Zamanı gelince çok şey paylaşacağım” ifadelerini kullanmıştı. Galatasaray 2. Başkanı’nın, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile TFF Başkanı Hüsnü Güreli arasındaki üç saatlik görüşmede konuşulanları bildiğini ima etmesi, Riva’da tansiyonu iyice yükseltti.
∂ Ayrıca Albayrak’ın Galatasaray-Konyaspor maçındaki VAR görüşme kayıtlarının istemelerine rağmen verilmediğini ancak bu kayıtların ellerinde olduğunu telaffuz etmesi kafaları karıştırdı. Ses kayıtlarının dışarı sızmasının mümkün olmadığından emin olan Futbol Federasyonu, bunun ancak içeriden birisinin Albayrak’a sözlü olarak söylediğini düşünüyor. Söz konusu maçta hakem ile VAR arasındaki diyalog medyaya yansımış, dönemin MHK Başkanı Yusuf Namoğlu da bu ifadeleri doğrulamıştı.

24 SAATTE U DÖNÜŞÜ
Abdurrahim Albayrak
(14 Nisan Pazar, Saat: 21.10)

∂ “Bugün yine hakemler bizim aleyhimize kararlar verdi. Konyaspor maçında da benzer şeyler yaşanmıştı. G.Saray-Konya maçının VAR kayıtları elimizde. Görüntü de var, ses de var.”

Göksel Gümüşdağ
(15 Nisan Pazartesi, Saat: 19.45)

∂ “Abdürrahim Albayrak VAR kayıtlarını nasıl elde etti, bunu açıklamak zorundadır. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına da bu konuda suç duyurusunda bulunacağız.” (Dün suç duyurusunda bulunuldu.)

Mustafa Cengiz
(15 Nisan Pazartesi, Saat: 21.45)

∂ “Abdurrahim Bey’e gelen bilgi, duyum şeklinde. Yan hakemin ısrar ettiği yönünde. Yazılı bir belge, kayıt yok. Ancak kontrol ettik ve bu yorumların doğruluğuna inanıyoruz.”

Teknoloji VAR ama!
∂ G.Saray'dan F.Bahçe derbisine yönelik tepki sürüyor. Kulüp, VAR sistemiyle ilgili paylaşımda bulunarak, Twitter hesabından "Teknoloji VAR adalet YOK!" başlıklı hashtag ile sezon içinde oynanan maçlardan tartışmalı pozisyonlara yer verilen bir video yayınladı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...