Galatasaray, Alanyaspor'a 2-1 mağlup oldu

Düzenleyen:
Galatasaray, Alanyaspor'a 2-1 mağlup oldu

SPOR Haberleri

Süper Lig’in 5. haftasında Galatasaray, sahasında karşılaştığı Aytemiz Alanyaspor, 90+5. dakikada yediği golle 2-1 mağlup oldu.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)
4. dakikada sağ taraftan Juanfran’ın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Bakasetas’ın bekletmeden şutunda meşin yuvarlak kaleci Fatih’te kaldı.
15. dakikada Babel’in pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Emre Kılınç’ın son çizgiye inerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Marafona’dan kornere gitti.
33. dakikada ceza sahası içinde Moubandje topa elle müdahale etti. Hakem Tugay Kaan Numanoğlu pozisyon sonrasında penaltıyı işaret etti.
34. dakikada Falcao’nun kullandığı penaltı vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0
43. dakikada ceza sahası dışından Babacar’ın kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-1

45+2. dakikada Etebo'nun ceza yayı önünde Salih Uçan'a arkadan yaptığı müdahaleyi hakem Tugay Kaan Numanoğlu sarı kart olarak değerlendirdi. Sarı kartı bulunan Etebo, ikinci sarıdan kırmızı kart ile oyundan atıldı.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
55. dakikada Moubandje’nin pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Bakasetas’ın düzeltip yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı Fatih kornere çeldi.
59. dakikada sağ taraftan Salih’in kullandığı kornerde kale önünden seken top ile ceza sahası içi sol çaprazında Babacar buluştu. Babacar’ın bekletmeden yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.
70. dakikada sağ taraftan Linnes’in içeri çevirdiği topa arka direkte Ömer kafa vuruşunu yaptı. Ömer’in vuruşunun ardından Babel de kafa ile vuruşunu yaptı. Kaleciden dönen topu savunma uzaklaştırmaya çalışırken meşin yuvarlak ceza sahası çizgisi üzerinde Belhanda’da kaldı. Sağ çaprazdan Belhanda’nın sert şutunda Galatasaray maçta tekrar öne geçti.
74. dakikada hakem Tugay Kaan Numanoğlu, VAR’dan aldığı uyarı ile Babel’in kafa vuruşu sonrasında elle oynama yaptığının tespit edildiğini belirterek, filelerle buluşan topun gol değeri kazanmadığını söyledi.
87. dakikada Davidson'un ceza yayı içinden yaptığı vuruşta meşin yuvarla kalenin yanından dışarıya gitti.
89. dakikada Moubandje'nin pasında topu alan Bakasetas'ın ceza yayından vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü.
90+5. dakikada sağ taraftan kullanılan köşe vuruşu sonrasında defanstan seken topu alan Berkan'ın uzaktan şutunda ceza sahası içinde Davidson'un dokunuşunda yön değiştiren meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-2

Galatasaray, Alanyaspor'a 2-1 mağlup oldu

Galatasaray ligde 3 maçtır kazanamıyor
Süper Lig’in ilk iki haftasında 6 puan alan Galatasaray daha sonra oynadığı 3 maçta kazanamadı.

Süper Lig’in 5. haftasına Galatasaray sahasında karşılaştığı Alanyaspor’a 2-1 mağlup oldu. Böylece sarı-kırmızılıların galibiyet hasreti de 3 maça çıktı. Aslan ligin ilk iki haftasında Gaziantep FK ve Medipol Başakşehir’i mağlup etmişti. Daha sonra Fenerbahçe ile berabere kalan Galatasaray, son iki karşılaşmada da Kasımpaşa ve Alanyaspor’a yenildi.

Galatasaray geride kalan 5 haftada rakip fileleri 6 kez havalandırırken, kalesinde 4 gol gördü.

Galatasaray evinde ilk kez Alanyaspor'a yenildi
Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor ile sahasında oynadığı maçlarda ilk kez mağlup oldu.

Süper Lig'in 5. haftasında Türk Telekom Stadyumu'nda Alanyaspor ile karşılaşan Galatasaray sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Sarı-kırmızılılar rakibine karşı evinde ilk kez yenildi. Bugüne kadar 4'ü Süper Lig, 1'i de Ziraat Türkiye Kupası maçı olmak üzere toplam 5 müsabakada kazanan Galatasaray olmuştu. Turuncu-yeşilliler, rakibine karşı oynadığı 6. deplasman maçında ilk galibiyetini elde etti.

Oghenekaro Etebo kırmızı kart gördü
Galatasaray'ın Nijeryalı futbolcusu Oghenekaro Etebo, Alanyaspor maçında 30 ve 45+2. dakikalarda gördüğü sarı kartlarla kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Süper Lig'in 5. haftasında evinde Alanyaspor ile karşılaşan Galatasaray'da ilk yarının son dakikalarında 10 kişi kaldı. Sarı-kırmızılılarda Nijeryalı orta saha oyuncusu Oghenekaro Etebo çift sarı kart ile oyundan atıldı. Etebo, 30 ve 45+2. dakikada Alanyasporlu futbolcu Salih Uçan'a yaptığı müdahaleler sonucunda hakem Tugay Kaan Numanoğlu tarafından sarı kartlarla cezalandırıldı ve kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Galatasaray, Alanyaspor'a 2-1 mağlup oldu

Radamel Falcao 4. golünü attı
Galatasaray’ın Kolombiyalı futbolcusu Radamel Falcao, Alanyaspor maçında penaltıdan attığı golle bu sezon Süper Lig'deki gol sayısını 4'e çıkardı.

Galatasaray’ın Kolombiyalı yıldız futbolcusu Radamel Falcao, Alanyaspor maçında rakip fileleri havalandırdı. Falcao, 34. dakikada kazanılan penaltıda topun başına geçti. Deneyimli golcü meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve bu sezon ligdeki 4. golünü kaydetti. 34 yaşındaki futbolcu bu sezon ligde attığı 4 golün 3'ünü penaltıdan buldu. Radamel Falcao’nun 1 de asisti bulunuyor. Yıldız futbolcu, attığı golün ardından sevincini yeni doğan bebeğini hatırlayarak yaptı.

Mücadeleye 11'de başlayan Falcao, 46. dakikada yerini Faslı futbolcu Younes Belhanda'ya bıraktı.

İLK 11'LER

Galatasaray: Fatih, Linnes, Marcao, Luyindama, Saracchi, Taylan, Etebo, Emre Kılınç, Emre Akbaba, Babel, Falcao

Alanyaspor: Marafona, Juanfran, Tzavellas, Caulker, Moubandje, Siopis, Salih, Davidson, Bakasetas, Bareiro, Babacar

Galatasaray, Alanyaspor'a 2-1 mağlup oldu

Galatasaray 232 gün sonra seyircisiyle buluştu
Galatasaray, Alanyaspor maçı ile birlikte 232 gün sonra Türk Telekom Stadyumu'nda seyircisine kavuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, ilgili kurum ve kurullarla görüşerek yaptığı değerlendirme sonucunda TFF Sağlık Kurulunun protokolü ile belirlenen tüm sağlık tedbirleri uygulanmak şartıyla, lig ve kupa müsabakalarında locaların yüzde 50 kapasitesi kadar seyirci alınmasına karar vermişti. Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu’nda seyircili olarak en son 1 Mart 2020 tarihinde Gençlerbirliği'ne karşı oynadı. Sarı-kırmızılılar, Alanyaspor maçı ile birlikte 232 gün sonra taraftarına kavuştu.

Türk Telekom Stadyumu’ndaki loca sayısı 198 ve bir locanın kapasitesi 6 ile 27 kişi arasında değişebiliyor. Karşılaşmaları yaklaşık 1500 taraftar takip edebiliyor.

Galatasaray, Alanyaspor'a 2-1 mağlup oldu

Galatasaray’da 6 değişiklik
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, son oynadıkları Kasımpaşa maçına göre Alanyaspor mücadelesinin 11’inde 6 değişikliğe gitti. Sakatlığını atlatan milli futbolcu Emre Akbaba, 88 gün sonra formasına kavuştu.

Milli aradan sonra Süper Lig’in 5. haftasında sahasında Aytemiz Alanyaspor ile karşılaşan Galatasaray’da Teknik Direktör Fatih Terim, 11’de birçok değişikliğe gitti. Terim, son oynadıkları ve 1-0 kaybettikleri Kasımpaşa maçına göre Alanyaspor mücadelesine 6 farklı isimle başladı. Deneyimli teknik adam, Linnes, Saracchi, Emre Akbaba, Emre Kılınç, Babel ve Falcao’ya görev verdi. Sahaya kaptan olarak Norveçli futbolcu Martin Linnes çıktı. Yapılan MR tetkiklerinde herhangi bir olumsuz bulguya rastlanmayan ve yorgunluğa bağlı ağrıları olan Omar Elabdellaoui, 21 kişilik kadroda yer almadı.

Geçtiğimiz sezonun son maçı olan Antalyaspor karşılaşmasında 4. dakikasında sakatlanan 28 yaşındaki futbolcu Emre Akbaba, Alanyaspor mücadelesi ile birlikte 88 gün sonra sarı-kırmızılı formasına kavuştu.

Sarı-kırmızılılar, Fatih Öztürk, Martin Linnes, Christian Luyindama, Marcao, Marcelo Saracchi, Taylan Antalyalı, Etebo, Emre Akbaba, Emre Kılınç, Ryan Babel ve Radamel Falcao 11’i ile sahaya çıktı.

Yedeklerde ise Okan Kocuk, Şener Özbayraklı, Younes Belhanda, Ryan Donk, Kerem Aktürkoğlu, Ömer Bayram, Emre Taşdemir, Arda Turan, Sofiane Feghouli ve Mbaye Diagne bekledi.

Maç öncesinde geçtiğimiz hafta vefat eden Göztepe'nin efsane isimlerinden Nevzat Güzelırmak için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Ayrıca tribünlerde Azerbaycan'a destek için, 'Tek millet, iki devlet. Kardeşlerimizin yanındayız' pankartı asıldı.

Galatasaray, Alanyaspor'a 2-1 mağlup oldu

GALATASARAY ALANYASPOR MAÇINI CANLI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Galatasaray ile Alanyaspor 9. randevuda
Galatasaray ile Aytemiz Alanyaspor, Süper Lig’de yarın oynayacakları karşılaşma ile birlikte ligde 9. kez rakip olacak. Geride kalan müsabakalarda sarı-kırmızlıların 6-1’lik üstünlüğü bulunuyor.

Süper Lig’in 5. haftasında Galatasaray, yarın saat 20.00’de Türk Telekom Stadyumu’nda A. Alanyaspor ile karşılaşacak. Ligde geride kalan 4 haftada sarı-kırmızılılar, 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet sonucunda topladığı 7 puanla averajla dördüncü sırada bulunuyor. Yenilgisi olmayan turuncu-yeşilliler ise 3 galibiyet ve 1 beraberlik sonucunda 10 puanla zirvede yer alıyor.

9. randevu
Galatasaray ile Alanyaspor, Süper Lig’de bu zamana kadar 8 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 6 galibiyet alırken, turuncu-yeşilliler ise 1 kez kazanabildi. 1 mücadele de eşitlikle sona erdi. Aslan, bu maçlarda 22 gol atarken, turuncu-yeşilliler ise 10 kez gol sevinci yaşadı.

Galatasaray, Alanyaspor'a 2-1 mağlup oldu

Geçtiğimiz sezon ligde İstanbul’daki maçı Galatasaray 1-0 kazanırken, Alanyaspor da Alanya’da 4-1’lik skorla galip gelmişti.

Galatasaray, Süper Lig’de sahasında en son geçtiğimiz sezon 30. haftada Trabzonspor’a karşı 3-1 mağlup olmuştu. Sarı-kırmızılılar, daha sonra evinde oynadığı 3 müsabakada 2 galibiyet, 1 beraberlik elde etti.

Terim, 3 futbolcudan vazgeçmedi
Galatasaray’da 3 futbolcu bu sezon oynanan bütün maçlarda sahada kaldı. Teknik Direktör Fatih Terim, Fatih Öztürk, Marcao ve Taylan Antalyalı’yı bu sezonki 4’ü Süper Lig, 3’ü de UEFA Avrupa Ligi eleme maçları olmak üzere toplam 7 müsabakada oyundan hiç çıkarmadı (630 dakika).

5 golün 3’ü Falcao’dan
Galatasaray, ligde geride kalan 4 haftada rakip fileleri 5 kez havalandırdı. Sarı-kırmızılılarda gollerin 3’ü Kolombiyalı futbolcu Radamel Falcao’dan geldi. Diğer golleri ise milli futbolcu Emre Kılınç ile Faslı oyuncu Younes Belhanda kaydetti. Ligin ilki iki maçında 5 gol atan Aslan, son iki karşılaşmada ise gol sevinci yaşayamadı.

Galatasaray, Alanyaspor'a 2-1 mağlup oldu

Muslera dışında eksik yok
Galatasaray’ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera dışında sakat oyuncusu bulunmuyor. Sakatlığı olan Emre Akbaba hafta içi takımla çalışmalara başladı. Akbaba, 21 kişilik maç kadrosunda yer alacak. Başakşehir maçındaki sakatlığını atlatan sol bek Marcelo Saracchi’nin ise mücadeleye 11’de başlaması bekleniyor. Tedavileri tamamlanan Taylan Antalyalı ve Etebo da antrenmanlarda takımla birlikte çalışmalara katıldı.

Luyindama sınırda
Galatasaray’da 26 yaşındaki defans oyuncusu Christian Luyindama, Alanyaspor karşılaşmasında sarı kart görmesi halinde cezalı duruma düşecek. Luyindama cezalı olursa gelecek hafta deplasmanda oynanacak BB Erzurumspor maçında takımını yalnız bırakacak.

Düdük Tugay Kaan Numanoğlu’nda
Galatasaray ile Alanyaspor arasında oynanacak mücadeleyi hakem Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek. Numanoğlu’nun yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Mustafa Savranlar yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Yiğit Arslan olacak. Yalova bölgesi hakemi olan Tugay Kaan Numanoğlu, bugüne kadar Süper Lig’de 6 maçta görev aldı. Numanoğlu’nun yönettiği 6 karşılaşmanın 4’ünde deplasman, 1’inde ev sahibi takımlar galip gelirken, 1 maç ise berabere tamamlandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...