Burak Elmas'tan Falcao ve Feghouli açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Burak Elmas'tan Falcao ve Feghouli açıklaması

SPOR Haberleri  / İHA

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, yüksek ücretleri nedeniyle Falcao ve Feghouli’den kulüp bulmalarını istediklerini söyleyerek, Morutan ile ilgili olarak da bugüne kadar herhangi bir tekliflerinin olmadığını ve olmayacağını söyledi.

Kulübün geleceğine yönelik adımlar attıklarını dile getiren Galatasaray Başkanı Burak Elmas, "Biz göreve geldikten sonra söylemiştik, 1 yıllık değil, 4-5 yıl sonra Galatasaray’ın hak ettiği yerde olacağı bir sistem getireceğimizi belirttik. Bütün oyuncuları transfer ederken uzun vadeli kontratlar, belli bir yaşın altındaki oyuncular ve Galatasaray’ın oyun sistemine katkısı olacak oyuncular seçiyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'DE ÖNDERLİK EDECEK BİR SİSTEM KURMAK İSTİYORUZ"

Bir takım önemli eksikleri giderdiklerini ve ana hedeflerinin kuvvetli bir 11 kurmak olduğunu belirten Elmas, "Her sene bu 11’in yüzde 40-50’sini değiştirmek istemiyoruz. Bir takımın 11’ini sürekli değiştirirseniz, sistemsel başarı söz konusu olmaz. Ayrıca Türkiye’ye önderlik edecek bir sistem kurmak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde bunu kurmak istiyoruz. Pilot takımla ilgili çalışmalarımız var. Türkiye’de 2, yurt dışında da 2 kulüple görüşüyoruz. 1 tanesi bitmek üzere. Geçmişte bir pilot takım denememizde başarılı olamadık. Eğer oradan bir performans istiyorsanız ciddi şekilde üzerine eğilmeniz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"MORUTAN'LA İLGİLİ BUGÜNE KADAR TEKLİFİMİZ OLMADI"

Galatasaray’ın transfer gündeminde olduğu iddia edilen Olimpiu Morutan’la ilgileri olmadığını vurgulayan Burak Elmas, "Böyle bir şey yok, resmi hiçbir görüşme olmadı. Hiçbir teklif yapmadık. Bazı menajerlerin oluşturmaya çalıştıkları, bizi transfere zorlama oyununa biz gelmeyeceğiz. Biz istediğimiz oyuncunun kulübüyle ve menajeriyle direkt görüşüyoruz. Aracı kullanmıyoruz. Her kulüple görüşecek lisana sahip insanlarımız var kulüpte. Bu menajerlerin artık taraftarların duygularıyla oynayarak oyuncuların fiyatlarını yükseltme çabasına biz pabuç bırakmayacağız. Morutan ile ilgili herhangi bir resmi teklif, yazışma ya da görüşme olmadı. Hatta şunu söyleyeyim, olmayacak da” diyerek bu transferle ilgili girişimlerinin olmayacağını söyledi.

"FALCAO VE FEGHOULİ'DEN KULÜP BULMALARINI İSTEDİK"

Falcao ve Feghouli’den kulüp bulmalarını istediklerini belirten Elmas, "Falcao ve Feghouli ile ben konuşup görüştüm. Çok güzel hizmetleri oldu. Fakat bu ücret yapısıyla, bu maliyetle Galatasaray’ın yeni finansal yapılanması çerçevesinde ücretlerini ödememizin mümkün olmadığını, kendilerine kulüp bulmalarını rica ettim. Umarım onlar da bizim nezaketimize karşılık vererek, iyi bir Galatasaraylı olarak kısa sürede kendilerine kulüp bulurlar ve bir Galatasaraylı olarak iyi ilişkilerle yollarımızı ayırırız. 2 oyuncuyu da maliyet olarak, yönetim kurulu kararıyla kadroda düşünmüyoruz. Şu anda söylediğimiz yönetim kurulu kararıdır. Bu süreç geçtikten sonra hocamızın teknik kararları ayrı olabilir. Biraz bekleyelim, ona göre hareket ederiz" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...