Batı Trakya çalkalanıyor

/ Kaynak: AA
Batı Trakya çalkalanıyor

SPOR Haberleri  / AA

Galatasaray'ın Hamzaoğlu'na emanet edilmesi, Gümülcine'de sevinçle karşılandı

Galatasaray teknik direktörlüğüne Hamza Hamzaoğlu'nun getirilmesi, memleketi Batı Trakya'da büyük sevinçle karşılandı.
Hamzaoğlu'nun, yedi yaşındayken ayrıldığı Gümülcine'nin Susurköy'de yaşayan 68 yaşındaki dayısı Hüseyin Arapahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeğeninin sarı-kırmızılı takımın başına getirilmesinin kendileri için bir mutluluk verici bir sürpriz olduğunu dile getirdi. Almanya ve Türkiye'deki akrabalarının kendilerini arayıp tebrik ettiğini aktaran Arapahmet, "Bu çok güzel bir şey. Tüm ailede büyük bir sevinç yaşanıyor. Hamza'ya ve Galatasaray'a başarılar diliyoruz" dedi.


"Batı Trakya evladı"
Hamzaoğlu'nun kuzeni ve Çepelli Köyü Spor Kulübü Başkanı Erdal Mustafa da tüm ailede futbola karşı büyük bir ilgi bulunduğunu, ancak Hamzaoğlu'nun durumunun çok farklı olduğunu söyledi. Hamzaoğlu'nun küçük yaştan itibaren adeta ömrünü futbola adadığını ve bu konuda büyük bir yetenek olduğunu ifade eden Mustafa, "Galatasaray'a teknik direktör olmak eski bir Galatasaraylı olarak Hamza Ağabeyimin hedefleri arasındaydı" diye konuştu.
Bu arzusunun gerçekleşmiş olmasından Gümülcineliler olarak büyük mutluluk ve heyecan duyduklarını anlatan Erdal Mustafa, "Hamzaoğlu'nun Galatasaray'da yararlı işler yapacağından kimsenin şüphesi olmasın. Ayrıca Hamzaoğlu'nun yeni görevi buradaki gençlik için de teşvik edici büyük bir moral kaynağı. Çünkü o bir Batı Trakya evladı" ifadelerini kullandı.


"Onur kaynağı oldu"
Hamzaoğlu'nun dostlarından, Bulatköy Spor Kulübü Başkanı Doktor Mehmet Nuri ise Batı Trakya'da Hamzaoğlu gibi büyük bir sporcunun çıkmasının tüm bölge için bir onur kaynağı olduğunu belirtti.
Hamzaoğlu'nun başarısının, azınlık sporcuları için örnek oluşturacağına işaret eden Nuri, "Azim olunca başarılamayacak bir şey yoktur. Ayrıca, Hamza'nın doğup büyüdüğü toprakları unutmayarak buradaki sporculara da bir şekilde yardımcı olmak isteyeceğine inanıyorum" dedi.
Gümülcine Galatasaraylılar Derneği Başkanı Cengiz Bodur da Galatarasaray'ın, aslen Batı Trakyalı Hamzaoğlu'na emanet edilmesinin, Türk azınlığı açısından apayrı bir önem ve anlam taşıdığını belirterek, "Bundan sonra artık tüm Batı Trakyalılar Galatasaraylı" diye konuştu.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...