Dayan dayanabilirsen "Dele Alli" Cabbar! Sosyal medya İngiliz yıldızın hayatını konuşuyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dayan dayanabilirsen "Dele Alli" Cabbar! Sosyal medya İngiliz yıldızın hayatını konuşuyor

SPOR Haberleri

Her zaman yetenekli bir futbolcunun tekniğini, gollerini, çalımlarını, paslarını konuşuruz. Hatta eğer düşüşe geçtiyse bir zamanlar şöyle bir topçuydu diye ballandıra ballandıra anlatırız.  Ancak hiçbir zaman çocukluğundan, gençliğinden, yaşadıklarından bahsetmeyiz. Kaç tane futbolcunun hayat hikayesini biliyoruz ki? Kaç tane futbolcunun gerçek bir futbolcu olmak için verdiği mücadelelerden haberdarız? Oralara nasıl geldiklerini, neler yaşadıklarını ve daha doğrusu ne zorluklar atlattıklarını, kaçımız biliyoruz? Hazal Palavar'ın haberi...

Futbolseverlerin yakından tanıdığı özellikle Beşiktaş taraftarının daha iyi bildiği bir isim. Bamidele Jermaine Alli. Hepimiz onu Dele Alli (deliali) olarak biliyoruz. Premier Lig’deki performansıyla göz dolduran çevik, bileklerine hakim, estetik çalımlarıyla seyir zevki yüksek bir maç izlettirirdi futbolseverlere. 

Ancak kaçımız formasının sırtında soyadının yerine adının yazılmasının sebebini biliyor? Kaçımız ailevi sorunlarının etkisiyle çocukluk travmalarıyla dolu bir hayat sürdüğünün farkında?

Sizce alkol bağımlısı bir anneyle ve varlık içinde yokluk çektiren bir babayla büyümek kariyerinizi nasıl etkilerdi? Ya da bir kariyeriniz olur muydu?

ÇOCUKLUK TRAVMASI

Dele Alli, ülkesinin efsane futbolcularından Gary Neville’ın sunduğu ‘The Overlap’ isimli Youtube programına konuk oldu ve yaşadığı zorlukları bir bir anlattı. 

6 yaşında annesinin arkadaşı tarafından tacize uğradığını söyleyen oyuncu, 7 yaşında sigara ve alkol içmeye, 8 yaşında ise yasaklı madde satmaya ardından da kendisinin kullanmaya başladığını söyledi. Bir elinde futbol topu ile yapıyormuş bu işi. 11 yaşında onu yasaklı madde satmaya teşvik eden adamın köprüden sarkıttığını da dile getirdi. 

Ben bir cümleyle anlatıyorum ancak bu olayların bıraktığı iz asla bir cümleyle ifade edilemez. 

12 yaşında evlatlık olarak gittiği ailede yüzü gülüyor Dele Alli’nin. “Daha iyi bir aile isteyemezdim” diyor. Hatta onlar için olabilecek en iyi çocuk olduğunu da söylüyor. Artık küçükken istediği gibi futbola daha yakın olsa da geçmişte yaşadığı zorluklar kolay kolay silinecek türden değildi. Dele Alli, 16 yaşına kadar ailenin yanında kalıyor daha sonra profesyonel olarak takımda oynamaya başlayınca her şeyin başladığını söylüyor. 

UYKU HAPLARININ DOZU ARTTI

O zorlu günlerin ardından aslında kariyer basamaklarını birer birer çıkıyordu Dele Alli ancak uyku haplarının dozunu kaçırmaya başlamıştı. Hapları istismar ettiğinin farkında değildi. 
2017/2018 sezonunda Tottenham formasıyla ciddi anlamda ilk düşüşünü yaşamıştı. Bir türlü istikrarını sağlayamıyordu. Bir sonraki sezon da mental olarak dağılmış, kendini toparlayamamış ivmeyi daha da aşağıya düşürmüştü.

2019/2020 sezonunda 25 maçta forma giyip 8 gol 4 asist kaydetmesi artık eskisi gibi olmadığının kanıtıydı. Giderek takımdaki yerini iyice kaybetmişti. Psikolojisi iyi olmadığı gibi bir de sakatlıkları da söz konusuydu. Ayrıca Jose Mourinho’nun Tottenham için yapılan bir belgeselde ona tembel demesi Dele Alli’yi en çok üzen olay oldu.

27 yaşındaki futbolcu ne kadar kötü olduğunu anlayamıyor ve asla sorunun kökeniyle mücadele etmediğini ifade etti. O sadece yaşadığı travmalara ve duygulara tutundu. 
Daha sonra ne mi oldu? O zamanlar 24 yaşında belki de kariyerinin en iyi dönemini yaşaması gereken yerde sevdiği işi bırakmayı düşündü. Aynaya geçti ve 24 yaşında futbolu bırakabilir miyim diye düşünmüş. 

BEŞİKTAŞ'TA UMDUĞUNU BULAMADI

Aslında Türkiye’ye gelmesi onun için adeta yeniden doğuştu. Ancak burada da özlenilen Dele Alli’yi taraftara gösteremedi. İdmanlarda gülümsüyordu ama içinde kocaman bir savaş veriyordu. Hatta Beşiktaş taraftarını mutlu edemediği için onlardan çokça özür diledi. 

Türkiye’den ayrıldıktan sonra ameliyat olması gerektiğini öğrendi ve psikolojik olarak kötü durumdaydı. Tıpkı ilk düşüşünde olduğu gibi. Bağımlılık ve mental sağlığı konusunda iyi bir rehabilitasyon merkezine gitmeye karar verdi. Daha sonra 6 haftalık bir tedavi gördü ve bu süreçte daha iyi hissetti. 

Dele Alli, bir zamanlar Premier Lig’de rakiplerini yenmek için savaşırdı, şimdi ise sabahları kalkıp eski Dele Alli’yi kazanmak için savaşıyor. 

Sevgili Dele Alli, biz seni Wolfsberger’e attığın golle, Ashley Young ile Fred’i pazara göndermenle hatırlıyoruz. Lütfen sen de kendini hatırla ve bir an önce ayağa kalk. 

Umuyoruz ki en kısa sürede bizlere yeniden seyir zevki yüksek bir futbol izletirsin.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...