Yeni dosya paylaşım sistemi: Fast Share

Yeni dosya paylaşım  sistemi: Fast Share

TEKNOLOJİ Haberleri

Google, Android Q işletim sistemini yayınlamasıyla birlikte kullanıcılarına Fast Share isminde yeni bir özellik sunmaya hazırlanıyor.

ÖMER TEMÜR

Kullanıcılar Fast Share ile internet kullanmaksızın birbirlerine dosyaları hızlıca yollayabilecek. Android 4.0 sürümünde ilk defa yayınlanan Android Beam isimli dosya paylaşım sistemi, NFC teknolojisini destekleyen cihazların Wi-Fi veya Bluetooth üzerinden dosyalarını birbirlerine gönderebilmelerine imkân sağlıyordu. Android Q ile birlikte Android Beam, yerini Fast Share’e bırakacak. Henüz resmî duyurusu yapılmayan paylaşım sisteminin aktif olabilmesi için kullanıcıların Bluetooth ve konum bilgilerini açık tutması gerekiyor. Aynı zamanda kullanıcının Fast Share uyumlu cihaz kullanması da gerekiyor. Böylece cihazlar NFC’ye gerek duymadan Wi-Fi üzerinden dosya aktarımı yapabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...