Cildinizin dostu Aloe Vera

Cildinizin dostu  Aloe Vera

YAŞAM Haberleri

Son yıllarda cilt bakımında kimyasalların yerine doğal ürünler daha çok ön plana çıkıyor. Ana vatanı Afrika olan Aloe Vera bitkisi de cilde sağladığı saymakla bitmeyen faydalarıyla adından söz ettiriyor.

DUYGU YILMAZ

Aloe Vera bitkisi, uygun şartlar sağlandığında evde de kolaylıkla yetiştirilebiliyor. Bu bitkinin içinde barındırdığı jel özellikle cilt bakımı için oldukça faydalı. Cilt için harika bir temizleyici özelliği taşıyan Aloe Vera jeli, cildi kurutmadan üst katmanın yenilenmesine yardımcı olur. Sivilce oluşumunu engeller. Cildin yağlanmasının önüne geçer. Cildi rahatlattığı gibi yanıklara ve döküntülere de iyi gelir.
Peki evimizde Aleo Vera bitkisi varsa jeli nasıl elde edeceğiz?
 Yıkadığınız temiz ellerinizle bitkinin daha olgun olan dış yaprağını kesin. Bu yapraklar bol miktarda sağlıklı jel içerir. Kestiğiniz yaprağın reçinesinin akması için bir bardağa dik olarak yerleştirin ve 15 dakika bekletin. Jele ulaşmak için içteki beyaz katmana kadar kesmelisiniz. Bunun için mutfakta kullandığınız sebze soyuculardan yararlanabilirsiniz. Şeffaf ve yumuşak olan jeli bir kaşık yardımıyla çıkararak temiz bir kaba koyun. Jel bir iki hafta sonra bozulabileceği için bu sebeple az miktarlarda hazırlamakta yarar var.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...