11 yaşındaki Yiğit'e kahreden veda: Koronayı atlattığı gün kalp krizi geçirip öldü

Düzenleyen:
11 yaşındaki Yiğit'e kahreden veda: Koronayı atlattığı gün kalp krizi geçirip öldü

YAŞAM Haberleri

Samsun'da 12 gündrü koronavirüs tedavisi gören 11 yaşındaki Yiğit, tedavisinin bittiği gün kalp krizi geçirip hayatını kaybetti.

Koronavirüs sürecinde artış gösteren ve çok genç yaşlara inen kalp krizi, bu defa da 11 yaşındaki beşinci sınıf öğrencisi Yusuf'un canına mal oldu. Covid-19 sebebiyle 12 gün boyunca tedavi gören Yiğit, taburcu olup eve döndüğünde kalp krizi geçirerek öldü. Talihsiz çocuğun cenazesi gözyaşlarıyla toprağa verildi.

11 yaşındaki Yiğit'e kahreden veda: Koronayı atlattığı gün kalp krizi geçirip öldü11 yaşındaki Yiğit'in, kalbi ile akciğeri arasındaki damarlarda pulmoner hipertansiyon hastalığı olduğu öğrenildi.

"OĞLUM HER GECE RÜYAMA GİR"
Derecik Şehit Yasin Boy Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Yiğit Benzer, korona virüse yakalanmasının ardından sağlık durumu kötüye gidince hastaneye kaldırıldı. OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 12 gün tedavi olan Yiğit Benzer, tedavinin ardından taburcu edilerek evine gönderildi. Taburcu olduğu gün evinde rahatsızlanan ve kalp krizi geçiren Benzer, tekrar OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Yiğit Benzer yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

11 yaşındaki Yiğit'e kahreden veda: Koronayı atlattığı gün kalp krizi geçirip öldü
Yiğit'in acılı annesi cenaze boyunca ayakta durmakta zorlandı.

Benzer’in cenazesi bugün Büyükoyumca Merkez Camisi’ne getirildi. Burada anne Gülşah Benzer ve ablası Ela Benzer (15), birbirlerine tutunarak, gözyaşı döktüler. Anne Gülşah Benzer tabutun başına gelerek, "Oğlum bak herkes seni çok seviyor. Bütün öğretmenlerin sana geldi oğlum. Her gün rüyama gir” diyerek gözyaşı döktü.

"YİĞİT HİPERTANSİYON HASTASIYDI"
Yiğit Benzer’in taburcu olduğu gün hayatını kaybettiğini belirten baba Hasan Benzer, “Oğlum pulmoner akciğer tansiyon (pulmoner hipertansiyon) hastasıydı. Okula devam ederken okuldan korona virüsü kaptı. Önce doğumevi, sonra da tıp fakültesine gittik. OMÜ Tıp Fakültesi’nde yapılan 12 günlük tedavinin ardından taburcu olup, eve geldik. Eve geldiğimizde kendisinden geçti ve kalbi durdu. Hastaneden iyileşti diye taburcu edildi. Ekstra ilaçlar da verilmişti, evde de ilaç verilecekti. Koronadan önce de oğlumun kalbi ile akciğeri arasındaki damarlarda pulmoner hipertansiyon hastalığı vardı” dedi.

Benzer’in cenazesi öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Pelitköy Mezarlığı'na defnedildi.
Cenazeye ayrıca Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, aile yakınları, öğretmenler ve baba Hasan Benzer’in gazeteci meslektaşları katıldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...