Dolu vurdu! Kartonlar ve halılar tekrar çıktı
Kastamonu’da iki gündür etkili olan dolu yağışı devam ediyor. Kastamonu’da il merkezinde, İhsangazi’de ve Küre’de yağan dolu yağışı, birçok aracın, evin, iş yerinin ve ekili arazilerin zarar görmesine neden oldu. Karabük'te de etkisini gösteren dolu yüzünden bazı sürücülerin araçlarının üzerine karton koyduğu görüldü. Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Sinop ve Kastamonu merkez ile bazı ilçeleri için dolu uyarısında bulunuldu.
Kastamonu’da il genelinde dolu yağışı iki gündür devam ediyor. Dün yaklaşık 12 saat etkili olan dolu yağışı Kastamonu’da hayatı durma noktasına getirirken, birçok evde, araçta, ekili arazilerde ve işyerlerinde de zarara neden olmuştu. Gecede devam eden dolu yağışı yerini sağanak yağışa bırakmıştı. Öğle saatlerinden itibaren dolu yağışı tekrar görülmeye başlandı.
ZARARA NEDEN OLDU
Özellikle İhsangazi ve Küre ilçelerinde yumurta büyüklüğünde yağan dolu yağışı beraberinde zarara da neden oldu. Dolu yağışına yolda yakalanan araçlarda maddi hasar oluşurken, ekili arazilerde dolu yağışından nasibini aldı. Ayrıca dolu yağışı birçok işyerinin kepenklerini ve evlerin üzerinde bulunan güneş enerjileri ile çatılarda zarara yol açtı.
PANİĞE YOL AÇTI
Ayrıca dolu yağışı Kastamonu’da il merkezinde de etkili oldu. Araç sahipleri, araçlarını doludan korumak için benzin istasyonları ile kapalı alanları doldururken, bazıları ise halı ile araçlarını korumaya çalıştı.
Hala yer yer devam eden yağışlar zaman zaman dolu şeklinde yağmaya devam ediyor. Sağanak yağışla birlikte dolu yağışı da il genelinde büyük paniğe yol açtı.
KARABÜK'TE DE ETKİSİNİ GÖSTERDİ
Eskipazar’da, saat 16.00 sıralarında dolu etkili oldu. Yollarda olan sürücüler, zor anlar yaşarken, bazıları, hasar görmemesi için araçlarını akaryakıt istasyonlarına çekti. Görüş uzaklığının azaldığı D-755 yolu Söğütlüçeşme mevkisinde, akaryakıt istasyonuna sığınan sürücülerden bazılarının, araçlarının üzerine karton koyduğu görüldü.
METEOROLOJİ UYARDI
Sinop'ta kuvvetli ve gök gürültülü sağanak ile dolu bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, Sinop'un Boyabat ilçesinde, kuvvetli ve gök gürültülü sağanak ile dolu görüleceği tahmin ediliyor. Yetkililerin ve vatandaşların, sağanak ve dolu nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Kastamonu merkez ve bazı ilçeleri için dolu uyarısında bulunuldu.
