Fransa'da aşırı sağcı Le Pen'den küstah çağrı!

Düzenleyen:
Fransa'da aşırı sağcı Le Pen'den küstah çağrı!

DÜNYA Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve İçişleri Bakanı Gérald Darmanin'den sonra bir skandal açıklama da Marine Le Pen'den geldi. Le Pen, başörtüsünün yasaklanmasını istedi.

Le Pen, katıldığı Grand Jury adlı televizyon programında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ülkede konuyla ilgili tartışmaların başladığı 1989’dan bu yana başörtüsü takan kadınların sayısında çok hızlı bir artış olduğunu belirten Le Pen, kamusal alanlarda başörtüsü takılmasının yasaklanmasını talep etti.

'Bu savaşı bir ideolojiye, İslamcılığa karşı ilan ediyoruz'

Aşırı sağcı lider, kendilerine karşı savaş açıldığını, buna karşılık verilmesi gerektiğini öne sürerek, "Biz bu savaşı bir devlete değil, bir ideolojiye, İslamcılığa karşı ilan ediyoruz." ifadesini kullandı.

İslam ideolojisinin Fransa’ın düşmanı olarak görülmesi gerektiğini savunan Le Pen, bu ideolojiyi savunan kuruluşların yasaklanması, camilerin kapatılması ve müslümanların sınır dışı edilmesi çağrısında bulundu.

Le Pen, "Fransa, kendini teröristlerden korumak için Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin bazı maddelerini reddetmelidir." dedi.

 

MACRON SÖZDE KARİKATÜRLERİ DEVLET BİNALARINA YANSITTI

Fransa'da, Peygamberimiz Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürleri devlet binalarında yerini buldu. Macron'un açıklamaları sonrasında harekete geçen yetkililer, devlet dairelerine çirkin karikatürleri boy boy gösterime aldı.

Öte yandan Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ise ülkedeki marketlerde helal gıda ürünlerine özel reyonların bulunmasından rahatsız olduğunu söylemişti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...