Almanya’da hayat 4 hafta duracak

Almanya’da hayat 4 hafta duracak

DÜNYA Haberleri

Almanya, koronavirüs tedbirlerini yeniden uygulamaya koydu. Ülkede tiyatro, opera ve konser salonları, restoranlar, barlar, kozmetik ve masaj salonları, spor salonları, sinemalar, eğlence alanları, yüzme havuzları kapalı kalacak. Sadece restoranlar dışarıya paket servisi yapılabilecek.

Futbol maçları seyircisiz oynanmaya devam edecek. Mağazalar, 10 metrekareye 1 kişi alacak şekilde müşteri kabul edebilecek. İkiden fazla hanenin mensuplarının buluşması yasaklanacak. Yeni tedbirler kasım sonuna kadar geçerli olacak. Süre sonunda tekrar değerlendirme yapılacak. Öte yandan Federal Mecliste (Bundestag) konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni tedbirleri savunarak “Eğer önlemler almasaydık çok geç kalmış olacaktık. Yoğun bakımlarda tedavi gören hasta sayısı son 10 günde iki kat yükseldi. Bu tempoda giderse virüs yoğun bakım ünitelerinin kapasitesini zorlayacak. Dramatik bir durumdayız. Koronayla topyekûn mücadele etmeliyiz. Bu tarihsel krizi atlatmanın tek yolu budur. Kış çok zor geçecek. Dört uzun, zor ay. Ama bitecek” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...