Rusya gizli belgeleri ifşa etti! Ukrayna Donbas’a saldıracak iddiası

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rusya gizli belgeleri ifşa etti! Ukrayna Donbas’a saldıracak iddiası

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya ve Ukrayna savaşında 14’üncü geride kaldı. Bölgede çatışmalar devam ederken, ortaya birçok iddia atılıyor. Bunlardan biride Ukrayna'nın ayrılıkçıların kontrolündeki Donbas'a saldırmaya hazırlandığı iddiası. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'nın Mart 2022'de Donbas'a saldırmaya hazırlandığını iddia ederek gizli belgeleri açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırıların 14’üncü gününde, ilginç bir iddia ortaya atıldı. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna ordusunun ayrılıkçıların kontrolündeki Donbas bölgesine saldıracağını iddia etti. Aynı zamanda Ukrayna ordusuna ait gizli belgeleri paylaştı. 

GİZLİ EMİR YAYINLADI 

Konaşenkov yaptığı açıklamada, Ukrayna Ulusal Muhafızları Komutanı General Mykola Balan'ın, 22 Ocak 2022 tarihinde gizli bir emir yayınladığını söyledi. 

DONBAS’A SALDIRACAKLAR İDDİASI 

Paylaşılan emrin ilgili birliklere gönderildiğini belirten Konaşenkov, belgelerdeki imzaların orijinal olduğunu belirtti. Konaşenkov, söz konusu emirde, ilgili askeri birliklerin Donbas'ta ortak kuvvetler operasyonu bölgesinde saldırıya geçmesi için hazırlanması planının yer aldığını kaydetti.

Rusya gizli belgeleri ifşa etti! Ukrayna Donbas’a saldıracak iddiasıRusya'nın bulduğunu iddia ettiği belge.

“YANLIŞ AÇIKLAMALARIYLA BELLİ OLUYOR” 

Şubat ayında Ukrayna makamlarının Donbas sorununu güç yoluyla çözme planı olmadığını, diplomatik ve siyasi adımlara bağlılıklarını açıkladığını dile getiren Konaşenkov, "Ancak Ukrayna Ulusal Muhafızları'nın gizli taarruz belgelerinin orijinalleri, bu açıklamaların yanlışlığını açık bir şekilde kanıtlıyor.

Şu ana kadar belirsiz olan tek bir soru var: Mart ayı başında Ukrayna güçlerinin Donbas'a saldırı planlanması ve hazırlanmasına ABD yönetimi ve NATO müttefikleri ne kadar derinden dahil oldular?" ifadelerini kullandı.

Rusya gizli belgeleri ifşa etti! Ukrayna Donbas’a saldıracak iddiasıİmzalar orjinal.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...