Almanya Başbakanı Scholz, koronavirüse yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Almanya Başbakanı Scholz, koronavirüse yakalandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un Covid-19’a yakalandığı açıklandı.

Etkisini önemli ölçüde yitirse de varlığını hatırlatmaya devam eden koronavirüs salgınında vaka sayıları dünya çapında hala yüksek oranlarda. Öyle ki; güncel veriler incelendiğinde vaka oranlarında belli aralıklarla yukarı yönlü hareketlenmelerin devam ettiği görülüyor.  Alman Haber Ajansı DPA’da yer alan habere göre, Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, Başbakan Scholz’un da Covid-19 testinin pozitif çıktığını belirtti.

"HAFİF SOĞUK ALGINLIĞI SEMPTOMLARI GÖSTERİYOR"

Hebestreit, Şansölye Scholz’un Başbakanlık Binasındaki dairesinde izole edildiğini söyledi. Scholz’un hafif soğuk algınlığı semptomları gösterdiği bilgisini paylaşan Hebestreit, Başbakan'ın bu hafta için planlanan kamuya açık görüşmelerinin iptal edildiğini ancak Scholz'un eyalet başbakanlarıyla yapılacak toplantıya ve diğer dahili toplantılara çevrim içi katılmak istediğini kaydetti.

Scholz, 24-25 Eylül’de Suudi-Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’ı ziyaret etmişti.

Öte yandan Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser de Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Covid-19’a yakalandığını belirterek, sonbaharda herkese kendisine dikkat etmesi tavsiyesinde bulundu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...