Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Arakanlı Müslümanların dramı devam ediyor

Arakanlı Müslümanların dramı devam ediyor
Fotoğraf Başlığı Arakanli Müslümanlarin drami devam ediyor

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Joel Millman, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, 25 Ağustos'tan bu yana Myanmar'daki şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların sayısının 518 bine ulaştığını belirtti.

Kaydet
a- | +A

Millman, Arakan'dan Bangladeş'e geçmeye çalışan Müslümanları taşıyan bir teknenin dün Bengal Körfezi'nde alabora olduğunu ve dün geceden bu yana 8 cesedin daha tespit edilmesiyle ölü sayısının 23'e yükseldiğini aktardı.

Teknedeki 17 kişinin kurtarıldığını anlatan Millman, "40 kişinin halen kayıp olduğunu ve ölü sayısının 63'e çıkmasından endişe ettiklerini" dile getirdi.

Kapasitesinin üzerinde insan taşıdığı için batan teknedeki 15 kişinin cansız bedenine dün ulaşıldığını anımsatan Millman, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Kamplardaki çocuk sayısı 300 bin

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü Christophe Boulierac ise kamplardaki sığınmacıların 300 binini çocukların oluşturduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Boulierac, UNICEF olarak insani yardımları sürdürdüklerini ancak temiz su eksikliğinden dolayı bölgede bulaşıcı hastalıkların yayılmasından endişe duyduklarını ifade etti.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Spor Genel İnternet Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.