Blinken'den, Türkiye'ye Ukrayna teşekkürü

Düzenleyen:
Blinken'den, Türkiye'ye Ukrayna teşekkürü

DÜNYA Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşenABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna'ya desteğinden dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile telefonda görüştü. İki bakanın görüşmesinde gündemi  Ukrayna'daki son gelişmeler oluşturdu. Konuyla ilgili bakanlıktan yapılan açıklamada, Blinken'in Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu anda Ukrayna'ya yardım etme çabalarından dolayı teşekkür ettiği öğrenildi.

 

BAKANLIK SÖZCÜSÜ PRICE'DAN GÖRÜŞME AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Blinken ile Çavuşoğlu'nun telefonda görüştüklerini bildirdi.

İki bakanın Rusya-Ukrayna savaşını ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in başlattığı savaşı durdurmak için devam eden diplomatik çabaları görüştüğünü belirten Price, şunları kaydetti:

"Blinken, ABD'nin Ukrayna halkına verdiği destek ayrıca kışkırtılmamış ve acımasız savaşından dolayı Putin'den hesap sorma çabaları hakkında bilgilendirmede bulundu. Bakan Blinken, Türkiye'ye Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan bağlılığının yanı sıra Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu anda Ukrayna'ya yardım etme çabalarından dolayı teşekkür etti."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...