Çin, altı ay içinde en yüksek sayıda koronavirüs vakası bildirdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çin, altı ay içinde en yüksek sayıda koronavirüs vakası bildirdi

DÜNYA Haberleri

Yaklaşık 2 senedir sıkı tedbirler ile tüm dünyanın mücadele ettiği koronavirüs salgınıyla ilgili gelişme yine endişelendirdi. Çin,  sert tedbirlere rağmen yüksek sayıda vakalar görülüyor. Son olarak 4 bin 420 yeni enfeksiyon kaydedildi.

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve hemen hemen tüm dünyaya yayılan koronavirüs ile mücadele tam sona ermişken, Pekin’den endişelendiren haber geldi. Pekin yönetimi, koronavirüs salgınıyla mücadelede "sıfır enfeksiyon" stratejisini izliyor.

Çin bu stratejisi kapsamında, az sayıda vakaların olduğu yerlerde bile sıkı karantina tedbirleri uyguluyor. Asya ülkesinde sağlık yetkililerinin sert koronavirüs kısıtlamalarına bağlı kaldıklarını söylemesinden bir gün sonra, altı ay içinde en yüksek sayıda yeni enfeksiyon bildirildi.

4 BİN 420 YENİ VAKA GÖRÜLDÜ

Çin'de cumartesi günü yerel olarak bulaşan 4 bin 420 koronavirüs vakası tespit edildi. Al Jazeera'nin haberine göre, söz konusu vaka sayısı, 6 Mayıs'tan bu yana en yüksek veri olarak öne çıkıyor.

ÇİN'DE SIKI TEDBİR

Sağlık yetkilileri cumartesi günü basın toplantısında açıklamalar yaptı ve vakalar ortaya çıkar çıkmaz “dinamik temizleme” yaklaşımına olan bağlılıklarını yineledi. Ülkede yakın bir dönemde kuralların gevşetilmesine dair karar beklenmiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...