Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

DAEŞ saldırıları sonucu 30 bin kişi Türkiye sınırına göç etti

DAEŞ saldırıları sonucu 30 bin kişi Türkiye sınırına göç etti
Fotoğraf Başlığı DAES saldirilari sonucu 30 bin kisi Türkiye sinirina göç etti

Terör örgütü DAEŞ'in dün Suriye'nin kuzeyindeki kamplara saldırısı sonucu, Türkiye sınırına yakın kamplara göç edenlerin sayısı 30 bine yaklaştı.

Kaydet
a- | +A

Türkiye-Suriye sınırında insani yardım çalışmalarında bulunan İHH yetkilileri, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, dün DAEŞ'in saldırdığı Halep'in Azez ilçesinin doğusundaki Mukaveme, Harameyn ve İğde kamplarında barınan yaklaşık 30 bin kişinin, Kilis'teki Öncüpınar sınır kapısının karşısında bulunan Bab-ı Selam ve Succi kampları civarına göç ettiğini söyledi.

Yerel kaynaklar ise kamplarda barınan kişilerin çadırlarıyla birlikte hareket ettikleri için şimdilik Suriye topraklarında barınmaya devam edebildiklerini kaydetti.

DAEŞ dün muhaliflerin Türkiye sınırında Azez-Cerablus hattındaki ilerleyişine misilleme olarak, Kilis'in karşısındaki İğde, Havar Kilis ve Harameyn sığınmacı kamplarına saldırmıştı. Yaklaşık 10 bin kişinin barındığı İğde kampından bir kadın ve bir çocuğun öldüğü saldırıda, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Kaynaklar örgütün saldırı sırasında bazı çadırları ateşe verdiğini ve çok sayıda kişiyi de alıkoyduğunu kaydetmişti.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.