Enerji kriziyle boğuşan Almanya şimdi de Türkiye tatili için çekiliş düzenliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Enerji kriziyle boğuşan Almanya şimdi de Türkiye tatili için çekiliş düzenliyor

DÜNYA Haberleri

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle ortaya çıkan enerji krizi başta Almanya olmak üzere AB ülkelerini olumsuz etkiledi.  Hükümetler peş peşe tasarruf önlemlerini sıraladı ancak bu durum sanayi için yetersiz kalıyor. Almanya’da Bild gazetesi okurları için tur şirketi ile beraber Türkiye tatili çekilişi düzenliyor. 

Rusya-Ukrayna 9. aya doğru yaklaşıyor. Savaş nedeniyle Rusya yaptırımların odağındaydı. Buna karşılık Rusya’da AB ülkelerine misilleme yaparak gazı kısmakla karşılık verdi. Almanya enerji krizinden en çok etkilenen ülkelerden biri oldu. Ülkede son dönemde 100 yıllık şirketler iflas bayraklarını indirdi. Tasarruf önlemleri günlük hayatta yeterli gelse bile sanayi için büyük bir krizin içerisine girdi. Sanayi çarklarının dönmemesi demek işsizlik sorununun da başlaması demek oluyor. 

Yakşalan kış için Almanya yeni adımlar atıyor. Hükümet adımlarının yanı sıra yüksek maliyetlerden kaçan Avrupalılar Türkiye’de rezervazyon yaptırmaya başladı.

TÜRKİYE'YE TEŞVİK ETTİ

Artan maliyetler karşısında durmakta zorlanan Avrupalılar başka çareler arıyor. Türkiye’de yaz sezonunu kapatmak için yoğun bir talep başladı.  Alman gazetesi Bild, Almanların tatili Türkiye’de geçirmesini teşvik ederken bir tur şirketi ile beraber okurlarına çekiliş düzenliyor. Gazete, çekilişi "Ev ofisinizi sahile taşıyın" başlıklı bir yazı ile okurlarına duyurdu.

‘ALMANYA’DAKİ SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDEN KURTULUN’ 

Yazıda, "Fişi çekin, ısıtmayı kapatın, enflasyonu unutun ve Almanya'daki soğuk kış günlerinden kurtulun. Gerçek olamayacak kadar iyi değil mi? Sizi Türkiye'nin güzel sahil kasabası Side'ye uzun süreli bir tatile gönderiyoruz." ifadelerine yer verildi.

PAKETLER ÇOK KAPSAMLI 

4 haftalık planlanan tatil için gazete okurlarından üyelik almaları ve tatil formunu doldurmalarını istedi. Tatil paketine uçak biletlerinin de dahil olduğu bilgisi verildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...