Gazze'de durum vahim! Bebekler yetersiz beslenme nedeniyle kuvözlerde tedavi ediliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail’in saldırılarının aralıksız devam ettiği Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 28 bin 985’e, yaralananların sayısı ise 68 bin 883’e yükseldi. Gazze'deki durum her geçen gün daha kötüleşirken, şehrin kuzeyindeki bebekler, yetersiz beslenme ve sıvı kaybı nedeniyle kuvözlerde tedavi ediliyor.

İsrail Gazze Şeridi’ne yönelik 7 Ekim tarihinde başlattığı saldırılara aralıksız devam ediyor. Bölgede her gün yeni bir katliam gerçekleştiren İsrail ordusu, tepkilere aldırış etmeden sivilleri hedef alıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından bölgedeki can kaybına ilişkin yapılan son açıklamada, 7 Ekimden bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 28 bin 985’e, yaralıların sayısının ise 68 bin 883’e yükseldiği duyuruldu.

Açıklamada bölgede son 24 saatte gerçekleştirilen saldırılarda yaşanan can kaybına ait rakamlara da yer verilirken, 127 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 205 Filistinlinin ise yaralandığı aktarıldı.

Gazze'de durum vahim! Bebekler yetersiz beslenme nedeniyle kuvözlerde tedavi ediliyor

BEBEKLER YETERSİZ BESLENME VE SIVI KAYBI NEDENİYLE KUVÖZLERDE TEDAVİ EDİLİYOR

Keman Advan Hastanesi Müdürü Hossam Abu Safiyye, yetersiz beslenme neticesinde yüksek ateşle hastaneye getirilen bebeklerin durumunu anlatırken “kıtlık ve hastalık Gazze Şeridi’nin kuzeyinde başta hastaları, sağlık çalışanlarını ve herkesi perişan ediyor” dedi.

Gazze’nin kuzeyinde her türlü imkansızlığa rağmen hizmet veren tek hastane olan Beyt Lahiye’deki Kemal Advan hastanesinin bebek yoğun bakım bölümünde, yetersiz beslenme ve sıvı kaybı nedeniyle kuvözlerde yatan bebeklerin görüntüleri kaydedildi.

Hastane müdürü Hossam Abu Safiyye "Kemal Adwan Hastanesi’ne gelen vakaların çoğu yetersiz ve dengesiz beslenme nedeniyle ateşli hastalardan oluşuyor.

Gerçekten Gazze’nin kuzeyinde yiyecek yok, ama özellikle sığınma merkezlerinden yüksek ateşle gelen bebek hastalar kategorisi var. Mide ve bağırsak enfeksiyonları vakaları da dahil olmak üzere bu bebekler Kemal Advan hastanesine vardıklarında ileri derecede dehidrasyon (sıvı kaybı) durumuyla geliyor ve acil müdahaleye ihtiyaç duyuyorlar.

Gazze'de durum vahim! Bebekler yetersiz beslenme nedeniyle kuvözlerde tedavi ediliyor

Tıbbi ve tedavi amaçlı takip gerektiren vakalar oldukları için yoğun bakım bölümlerine kabul ediliyorlar. Tıbbi malzeme, ekipman, ilaç ve sağlıklı gıda eksikliği nedeniyle bu zor dönemde ne yazık ki çok sayıda bebeği kaybedebiliriz.

Gıda eksikliğinden etkilenen sadece hastalar değil, sağlık personeli de aynı durumdan etkileniyor. Hastane yönetimi maalesef personele doğru düzgün yemek sağlayamıyor. Yirmidört saat hizmet veren sağlık personeline yeteri gıda bulamıyoruz. Dolayısıyla sağlık hizmetini nasıl sağlayacak? Ne yazık ki kıtlık ve açlık, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde başta hastaları, çalışanları ve herkesi perişan ediyor” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...